Gedrag van een gokker

Herkennen

Een gokverslaving begint vaak onschuldig. Een eerste bezoekje aan een casino op je achttiende verjaardag of een pokeravond met vrienden. De bedragen waarmee je gokt zijn nog niet zo groot, al kan dit snel veranderen. In het begin bestaat het gedrag van een gokker vooral uit opwinding tijdens het spel, het steeds vaker gaan gokken en het inzetten van hogere bedragen. Maar hoe meer je gokt, hoe meer je verliest. Ondertussen ontstaan schulden en problemen doordat je geld van anderen leent of zelfs steelt om je verslaving in stand te houden. Liegen en bedriegen is vaak typisch gedrag van een gokker. Je bent niet meer in staat om zelfstandig te stoppen met gokken en je relaties verslechteren.

Herken jij je in het gedrag van een gokker en vind je het lastig om te stoppen met gokken? Je staat er niet alleen voor. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers. Wij helpen je graag.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Symptomen gokker

Een gokverslaving is niet hetzelfde als een alcohol- of drugsverslaving, maar staat eerder bekend als een verborgen aandoening. Dit komt omdat je geen zichtbare symptomen bij een gokker ziet. Toch kan de opwinding van gokken voor een soort high zorgen, omdat je bijvoorbeeld risico’s neemt in het spel. Hoewel er dus geen zichtbare symptomen zijn, herken je een gokverslaving wel aan bepaalde dingen:

  • Je ziet gokken niet meer alleen als een spelletje, maar ook als een manier om te ontsnappen aan het dagelijkse leven. 
  • Je komt in de financiële problemen omdat je meer geld uitgeeft dan je van tevoren hebt bedacht. Soms gebruik je zelfs geld dat je eigenlijk nodig hebt voor andere dingen, zoals boodschappen of je huur of hypotheek. Misschien gok je zelfs met het geld dat je leent van iemand anders. 
  • Je gaat ver om je verslaving te financieren en probeert op illegale manieren aan meer geld te komen. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, fraude of andere misdaden. 
  • Je grenzen vervagen en je zet steeds meer geld in. Het begint vaak onschuldig, maar gaat al snel van kwaad tot erger waarin de drang om geld te winnen de overhand neemt 
  • Je kan of wil niet stoppen met gokken. Zelfs als je een poging waagt om te stoppen met gokken, lukt dit je niet. 
  • Je dagelijkse leven krijgt steeds minder aandacht. Relaties met vrienden en familie verslechteren, en je verwaarloost je werk of studie. Misschien kom je zelfs in een sociaal isolement terecht en ervaar je eenzaamheid of depressieve gedachten. 

Stoppen met gokken

Herken jij jezelf of een naaste in het omschreven gedrag van een gokker? Zorgt je gokgedrag voor financiële problemen of lieg je om goksessies te verbergen van je vrienden of familie? Grijp op tijd in en neem contact met ons op. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose ben je aan het juiste adres om op een veilige en verantwoorde manier te stoppen. Trubendorffer biedt ambulante hulp, waardoor je in je eigen leefomgeving leert omgaan met een leven zonder gokken. Je komt regelmatig naar één van onze locaties waar onze professionals je begeleiden tijdens de behandeling. Bel 0800 999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8