Gokkers liegen

Verslavingsgedrag

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom gokkers liegen. Schaamte speelt een grote rol bij gokverslaafden. Ze voelen zich schuldig en vertellen daarom vaak niet de waarheid aan de mensen om hen heen. Op deze pagina lees je meer over gokkers, liegen en leugens die gokverslaafden vertellen.

Wil je stoppen met gokken? Kies voor een leven zonder gokken, leugens en verslaving. Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Gokkers liegen: dit is waarom

Er zijn een aantal redenen waarom veel gokkers liegen. De voornaamste en meest belangrijke reden is schaamte. Ze zijn bang voor de reactie van hun omgeving en vertellen daarom vaak niet meteen de waarheid. Het kan soms jaren duren voordat iemand durft te erkennen dat hij of zij verslaafd is. Een andere reden voor verslaafden om de waarheid niet te vertellen is om ruzies en confrontaties uit de weg te gaan. Wie toegeeft verslaafd te zijn, loopt het risico op boze reacties van de omgeving. De angst om geliefden kwijt te raken is voor velen een reden om dan maar te liegen. En is een leugen eenmaal verteld, is er in veel gevallen geen weg meer terug. Het is lastig om dan alsnog de waarheid te vertellen. Bij een beginnende gokverslaving kan de gokker zelf niet doorhebben dat er iets aan de hand is. Hij of zij liegt niet bewust, maar geloof echt dat er geen probleem is.

Leugens die gokverslaafden vertellen

Gokverslaafden doen er vaak alles aan om hun verslaving te verbergen en te voorkomen dat hun omgeving erachter komt. Er zijn tal van leugens die gokverslaafden vertellen aan de mensen om hen heen. Als een vriend, vriendin, ouder of collega vraagt waarom iemand zoveel gokt, is een veelgehoorde reactie dat ze alleen voor het plezier spelen. Een andere leugen is dat ze kunnen stoppen wanneer ze willen. In eerste instantie erkennen veel verslaafden dan ook niet dat ze verslaafd zijn. Gokverslaafden komen vaak met het argument dat ze niemand kwaad doen en zeggen geen probleem te hebben. Andere veelgehoorde leugens die gokverslaafden vertellen zijn:

  • Ik speel voor m’n plezier. 
  • Als ik wil kan ik zo stoppen met spelen. 
  • Ik doe er toch niemand kwaad mee? 
  • Ik heb geen gokprobleem.

Stoppen met gokken? Trubendorffer helpt

Gok jij vaak en wil je er eigenlijk mee stoppen? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je volgt bij ons een ambulante behandeling en kunt gewoon thuis blijven wonen. Zo pas je direct thuis toe was je in de behandeling leert. We bieden een of meerdere keren per week passende begeleiding op één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 en ontdek de mogelijkheden voor een behandeltraject op maat.
☎ Bel 0800 - 999 999 8