Afkickverschijnselen suiker

wat kan ik verwachten?

Wil je gezonder eten en/of afvallen? Dan is afkicken van suiker een goed idee. Maar door de afkickverschijnselen is stoppen met suiker voor veel mensen moeilijk. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat je kunt doen tegen de afkickverschijnselen van suiker en hoe lang die meestal duren. Ook kun je bij ons terecht voor professionele hulp om van een eetverslaving te herstellen, met een effectief programma dat je bij ons volgt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat zijn de afkickverschijnselen van suiker?

Wanneer je plotseling stopt met suiker eten, krijg je waarschijnlijk enorme trek in zoetigheid (cravings). Je kunt last krijgen van vervelende afkickverschijnselen van suiker als diarree, misselijkheid en hoofdpijn. Ook vermoeidheid en prikkelbaarheid komen veel voor. Sommige mensen ervaren heftigere afkickverschijnselen van suiker, zoals hartkloppingen, slaapproblemen en koude rillingen.


Waarom krijg je afkickverschijnselen bij stoppen met suiker?

Suiker is lichamelijk verslavend. De meeste mensen ervaren daarom afkickverschijnselen van suiker als diarree en prikkelbaarheid. Maar niet iedereen krijgt even heftige afkickverschijnselen van suiker en hoe lang ze duren wisselt ook per persoon. Gemiddeld duren de afkickverschijnselen twee tot zeven dagen.


Omgaan met afkickverschijnselen van suiker

Bereid jezelf en je naaste omgeving vast voor op de mogelijke vermoeidheid en prikkelbaarheid. Maak je geen zorgen om afkickverschijnselen van suiker als hartkloppingen en rillingen; die gaan vanzelf weer over als je lichaam gewend is aan je nieuwe voedingspatroon. Houd vol en bedenk dat de afkickverschijnselen van suiker maar een paar dagen duren. Beweeg extra, drink voldoende water en gebruik geen zoetstoffen, want daardoor wil je alleen maar meer zoetigheid.


Afkicken van suiker met hulp van Trubendorffer

De meeste mensen kunnen prima zelf afkicken van suiker. Heb je een eetverslaving of wil je toch meer tips om beter om te gaan met de afkickverschijnselen van suiker? Bel dan 0800-999 9998 voor een gesprek met de betrokken professionals van Trubendorffer.
☎ Bel 0800 - 999 999 8