3-MMC en alcohol

De effecten en gevaren

3-MMC, ook wel bekend als 3-methylmethcathinon of metafedron, is een relatief nieuwe synthethische drug met onbekende langetermijneffecten. Het is wel duidelijk dat het gebruik van 3-MMC serieuze gevolgen heeft voor je gezondheid. De kans op verslaving is groot door de sterke cravings. Combinatie van 3-MMC en alcohol versterkt de gevaarlijke effecten.

Vind je het moeilijk om te stoppen met 3-MMC en alcohol? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Het effect van 3-MMC

3-MMC is het broertje van 4-MMC (mefedron). Sinds 1 oktober is 3-MMC verboden, omdat het een zeer verslavende drug is. Het geeft een opgewekt, euforisch en energiek gevoel. Je voelt je ook scherper en alerter. Maar het effect van 3-MMC is niet alleen positief.

Negatieve kortetermijneffecten van het gebruik van 3-MMC: 

 • Verwarring 
 • Hoofdpijn 
 • Buikpijn 
 • Misselijkheid 
 • Onrust 
 • Angstgedachtes 
 • Na gebruik: een dip waarin je je neerslachtig en moe voelt 
 • Sterke drang om 3-MMC opnieuw te nemen > makkelijk verslaafd 

Doordat de drug nog niet zo lang bestaat, is er nog weinig onderzoek naar de langetermijneffecten. Wel ervaren gebruikers op lange termijn oververhitting, een verhoogde hartslag en bloeddruk, uitdroging en hartkloppingen. De combinatie van alcohol en 3-MMC versterken de effecten. 

Is 3-MMC gevaarlijk in combinatie met alcohol?

Vraag je je af of 3-MMC en alcohol een gevaarlijke combinatie is? Het antwoord is een duidelijke ja. Het combineren van 3-MMC en alcohol kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. De energieboost van 3-MCC zorgt dat je minder merkt van de alcohol. Er is een kans dat je daardoor meer alcohol drinkt dan je normaal zou doen om je hetzelfde te voelen. De kater van de alcohol versterkt daarom de dip van de 3-MMC. Ook kun je alcoholvergiftiging oplopen, omdat je misschien wel te veel alcohol binnenkrijgt, zonder dat je je daar bewust van bent. De precieze gevolgen van de combinatie van alcohol en 3-MCC worden nog onderzocht.

Klaar met 3-MCC en alcohol: afkicken

Trubendorffer – Hulp bij verslaving biedt je deskundige begeleiding om van jouw verslaving aan 3-MMC en alcohol af te komen. Het is belangrijk om in actie te komen en de juiste begeleiding bij het afkicken te krijgen. Je kunt tijdens het stoppen last krijgen van depressieve en angstige gevoelens en intense verlangens naar de drug. Wij helpen je hier doorheen te komen.

Gebruik jij regelmatig 3-MCC en alcohol en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8