Drugsgebruikers liegen Schaamte en geheimen

Waarom liegen drugsgebruikers over hun drugsgebruik? Daar zijn verschillende redenen voor. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom drugsgebruikers liegen over hun gebruik van deze verslavende middelen. Bovendien helpen we je herstellen met ons intensieve behandelprogramma. Je woont thuis en komt regelmatig naar een van onze locaties of volgt de behandeling online.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Drugsgebruikers liegen vaak: feit of fabel?

Je hoort nogal eens dat mensen over hun drugsgebruik liegen. Maar is het dan automatisch ook zo dat drugsgebruikers meer liegen? Als mensen verslaafd zijn geraakt, is dat vaak wel het geval. Ook eenmalig drugsgebruik wordt vaak geheim gehouden, hoewel mensen dat makkelijker delen onder het mom van ervaringen delen. Maar gebruik jij regelmatig drugs en lieg je daarover? Dan ben je mogelijk verslaafd geraakt.


Waarom liegen drugsgebruikers?

Drugsgebruikers liegen vaak omdat ze zich ervoor schamen en hun drugsgebruik geheim willen houden voor hun omgeving. Ook gaan ze meer over de gevolgen van hun drugsgebruik liegen, zoals problemen op het werk en financiële problemen. Bovendien maakt een keer liegen het makkelijker om een volgende keer weer te liegen en moeten de eerdere leugens in stand gehouden worden.


Herstellen van je drugsverslaving

Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in ambulante en online verslavingshulp. Een opname in een verslavingskliniek is namelijk vaak niet nodig om van je verslaving te herstellen. Alles wat je leert kun je direct toepassen, zodat je om leert gaan met je valkuilen. Daarmee is jouw kans op herstel het grootst.


Stoppen met drugs? Trubendorffer helpt

Ben jij net als veel andere drugsgebruikers gaan liegen over je drugsgebruik? Bel dan 0800-999 9998 en overleg hoe de betrokken professionals van Trubendorffer jou kunnen helpen stoppen met drugs. Je kunt bij ons terecht om van de meeste soorten drugs af te komen. Kunnen wij je niet helpen? Dan verwijzen we je gericht door.
☎ Praat nu met een deskundige