Waarom drinken mensen alcohol?

terwijl het slecht voor je is

Misschien heb je het je wel eens afgevraagd: waarom drinken mensen meer alcohol dan goed voor ze is? Dat heeft te maken met persoonlijke eigenschappen, omgevingsfactoren en de verslavende werking van alcohol zelf. Drink jij vaak te veel? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Misschien is ons ambulante behandelprogramma, dat je bij ons volgt terwijl je thuis woont, wel iets voor jou.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


waarom drinken mensen alcohol?

Waarom drinken mensen bier, wijn of sterke drank? Veel mensen vinden het lekker, wanneer ze eenmaal aan de smaak gewend zijn. Ook vinden ze het ontspannende effect fijn. Bij jongeren spelen nieuwsgierigheid en groepsdruk vaak een rol. Bovendien wordt alcohol drinken vaak als normaal gezien.


waarom drinken mensen te veel?

Waarom drinken mensen alcohol terwijl ze weten dat het niet goed voor ze is? Het risico op drankmisbruik is het grootst als je negatieve redenen hebt om alcohol te drinken. Je drinkt bijvoorbeeld om je problemen te vergeten of omdat je geen betere manier weet om van je stress af te komen. Het risico op verslaving ligt dan op de loer.


Heb jij een alcoholprobleem?

Af en toe een drankje nemen is geen probleem. Maar als je meer drinkt dan je eigenlijk wilt, niet kunt minderen en problemen krijgt door je drankgebruik, heb je misschien een alcoholprobleem. Zoek dan tijdig professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt je stoppen met alcohol

Waarom drinken mensen meer alcohol dan goed voor ze is? Daar zijn verschillende redenen voor – en wij hebben ze allemaal al een keer gehoord. Daarom kunnen we jou helpen herstellen van je alcoholprobleem terwijl je gewoon thuis woont. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties, waar je persoonlijke begeleiding krijgt en meedoet aan zelfhulpgroepen. Daarmee is de kans op blijvend herstel het grootst. Wil je meer weten? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8