Tussenschot neus weg

Voorkom dit

Een risico van drugs snuiven is dat het tussenschot van je neus wegraakt. Een enkele keer raakt je neusschot weg door neusspray wanneer je dat chronisch gebruikt. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpt je voorkomen dat het tussenschot van je neus weg gaat door coke, andere drugs of medicijnen. Ons bewezen effectieve behandelprogramma volg je terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe kan het tussenschot van je neus weg raken?

Het tussenschot van je neus bestaat uit kraakbeen en is bedekt met slijmvliezen. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het tussenschot van je neus weg kan raken:

  • Chronische ontsteking door het snuiven van drugs als cocaïne en amfetamines
  • Overmatig gebruik van neussprays met bijvoorbeeld xylometazoline
  • Neuspeuteren
  • Infecties
  • Tumoren

Neusschot weg door neusspray of drugs

Als het tussenschot van je neus weg is door coke of andere oorzaken kan dat erg vervelend zijn. Het kan een fluitend geluid geven tijdens het ademen en je kunt last krijgen van hinderlijke bloedingen en korstjes. Behandeling is niet altijd nodig, zeker niet bij een klein gat. Eventueel kan een keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) een siliconen prothese plaatsen om het neusschot te vervangen.


Beschadiging van je neus voorkomen

Het liefste voorkom je dat het tussenschot van je neus beschadigd raakt. Het kan echter moeilijk zijn om te stoppen met het snuiven van drugs of neusspray, zeker als je die al lang gebruikt. Schakel dan professionele hulp in, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt je stoppen met medicijnen en drugs snuiven

Wil jij voorkomen dat het tussenschot van je neus weg raakt door drugs of medicijnen? Zoek dan hulp om hiermee te stoppen. De betrokken medewerkers van Trubendorffer staan klaar om je te helpen. Wil je meer weten over ons intensieve ambulante behandelprogramma of je aanmelden? Wij zijn van 07:00 tot 22:00 bereikbaar via telefoonnummer 0800-999 9998. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug.

☎ Bel 0800 - 999 999 8