Overdosis

wat is dat?

Jaarlijks overlijden meer dan tweehonderd mensen als gevolg van een overdosis drugs of medicijnen. Maar wat is een overdosis precies? En wat moet je doen bij een overdosis? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Ook helpen we je stoppen voordat je een overdosis neemt of wanneer je wilt stoppen na een overdosis. Je volgt ons intensieve behandelprogramma terwijl je thuis woont. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel van je verslaving het grootst.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een overdosis?

Een overdosis houdt in dat je zoveel van een stof inneemt dat er lichamelijke schade optreedt. Je kunt een overdosis drugs, alcohol of medicijnen nemen, maar ook van gezonde stoffen als vitaminen en mineralen. Vaak ontstaan eerst mildere symptomen als hoofdpijn of jeuk, maar bij een ernstigere vergiftiging kunnen ademhalingsproblemen, verminderd bewustzijn, coma en blijvende orgaanschade ontstaan, waarbij je ook kunt overlijden.


Wat te doen bij een overdosis?

Vermoed je dat jij of iemand in je omgeving een overdosis heeft genomen, expres of per ongeluk? Schakel dan direct medische hulp in en vermeld om welke stof het gaat. Start een reanimatie als het slachtoffer niet meer ademt. Leg het slachtoffer anders in stabiele zijligging. Probeer niet om het slachtoffer te laten braken, tenzij een medisch professional dat adviseert.


Overdosis voorkomen

Stoffen die mogelijk schadelijk zijn, kun je het beste veilig opbergen, zodat kinderen niet per ongeluk een overdosis kunnen nemen. Gebruik je zelf drugs of medicijnen, zorg dan dat je weet wat je moet doen bij een overdosis. Bij Trubendorffer kunnen we je helpen stoppen met verslavende middelen.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Wil jij een overdosis voorkomen? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Ons intensieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties, terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Daarmee zijn al duizenden mensen blijvend hersteld van hun verslaving.

☎ Praat nu met een deskundige