Ontwenningskliniek

Past dit bij jou?

Om te herstellen van hun verslaving kiezen veel mensen voor een ontwenningskliniek voor drugs of alcohol. Maar wist je dat er naast opname in een ontwenningskliniek ook andere opties zijn voor het afkicken van je verslaving? Bijvoorbeeld ambulante behandeling waarbij je thuis blijft wonen. Voor het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose kom je regelmatig naar één van onze locaties terwijl je thuis woont. Of je nu herstelt via een ontwenningskliniek of via ambulante behandeling, het belangrijkste is dat je die eerste stap zet. Meld je daarom nu aan voor een eerste gesprek, dan kijken wij met je mee naar de mogelijkheden.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Behandeling in een ontwenningskliniek

Behandeling in een ontwenningskliniek voor alcohol of drugs heeft zo z’n voor- en nadelen. Zo ben je bij een ontwenningskliniek alleen met je herstel bezig, zonder afleiding van buitenaf. Maar je hebt niet de steun van je omgeving en de zingeving van werk, school en hobby’s. Bovendien is de overgang naar je dagelijkse leven na ontslag uit de ontwenningskliniek vaak groot.

Ook met vragen over behandeling in een ontwenningskliniek kun je bij onze deskundigen terecht. Zo vind je altijd de behandeling die bij jou past.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Behandeling bij Trubendorffer

Een voordeel van het behandelprogramma van Trubendorffer is dat je alles wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. De combinatie van persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen zorgt ervoor dat jouw kans op een terugval zo klein mogelijk wordt. Daarvoor hoef je niet te worden opgenomen in een ontwenningskliniek voor alcohol of drugs.

Wanneer je verslaafd bent aan bijvoorbeeld alcohol, drugs of medicijnen kan opname in een ontwenningskliniek voor een korte detox soms wel van belang zijn. In de meeste gevallen geldt echter dat opname in een ontwenningskliniek niet per se de behandeling is die het beste voor jou werkt. Er zijn verschillende behandelmethodes die je helpen om af te kicken. Het belangrijkste is dat je een behandeling kiest die bij jezelf en je verslaving past.


Wat past bij jou?

Vind je het prettig om op je herstel te focussen, zonder afleiding? Dan kan een ontwenningskliniek voor drugs of alcohol een goede optie zijn. Ook voor een detox kan opname in een ontwenningskliniek verstandig zijn. Wil je herstellen van je verslaving zonder onderbreking van je gewone leven, met een grote kans op blijvend herstel? Kies dan voor verslavingszorg bij Trubendorffer.


Contact

Trubendorffer heeft behandellocaties in vele Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Woon je in België? Dan kun je ook terecht bij Trubendorffer in Maastricht of Tilburg. Voor meer informatie en om je aan te melden bereik je ons via 0800- 999 999 8.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.