Medicatie tegen gokken

Bestaat dat?

Ben je gokverslaafd of ken je iemand met een gokverslaving? En ben je benieuwd of er medicatie tegen gokken bestaat? Er zijn verschillende medicijnen tegen gokken. Maar bedenk je wel dat je nooit alléén medicijnen krijgt voor de behandeling van een gokverslaving. Dit gaat meestal samen met therapie. Zo’n behandeling kan bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie zijn: je praat dan met een psycholoog over je verslaving. Op deze pagina lees je meer over medicatie tegen gokken en het behandelen van een gokverslaving.

Stoppen met gokken kan moeilijk zijn. Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Medicijnen tegen gokken: dit zijn ze

Er zijn verschillende medicijnen tegen gokken. Deze zijn alleen op recept verkrijgbaar en niet los te koop bij de drogist. Als je medicatie tegen gokken nodig hebt, is dat alleen via een arts voorgeschreven. Het is goed om te weten dat de beschikbare medicatie tegen gokken niet speciaal ontwikkeld is voor gokverslaafden. Er is geen speciale pil, maar soms worden medicijnen voorgeschreven die ook worden voorgeschreven bij mensen die last hebben van een depressie of een slaapstoornis.

Bekende medicatie tegen gokken is:

  • Prozac® 
  • Seroxat® 
  • Remeron® 

Soms worden gokverslaafden ook behandeld met zogenaamde opiaatantagonisten. Denk aan medicijnen als Naltrexon en Nalmefeen. Hoewel deze medicijnen meestal worden voorgeschreven aan mensen met een alcoholverslaving, helpen ze in sommige gevallen ook bij een gokverslaving.

Cognitieve gedragstherapie bij gokverslaving

Een gokverslaving wordt meestal behandeld met cognitieve gedragstherapie. Dat is een combinatie van gedragstherapie en gesprekken. Bij cognitieve gedragstherapie leer je om anders tegen problemen en situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat problemen beïnvloed worden door iemands gedachten en gedrag. Het is een van de meest effectieve bewezen behandelvormen bij verslaving. Het gaat om het veranderen van iemands gedrag en manier van denken. Als het nodig is, krijgen verslaafden naast therapie ook medicatie tegen gokken. Omdat cognitieve gedragstherapie meestal werkt, zijn medicijnen tegen gokken niet altijd nodig.

Trubendorffer helpt bij gokverslaving

Als jij regelmatig gokt, wil je er misschien mee stoppen. Neem dan contact met ons op, wij kunnen je helpen. Je blijft gewoon thuiswonen, want Trubendorffer biedt een ambulante behandeling. Voor begeleiding die bij jou past, kom je een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800 999 9998 voor een eerste gesprek. We vertellen je graag meer over de behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8