Het leven van een gokker

Zoek hulp

Als je vecht met een gokverslaving, kan dat je leven behoorlijk beïnvloeden. Je relaties en werk kunnen eronder lijden en hoe langer de verslaving duurt, hoe meer het in de weg kan staan van normaal functioneren. Het leven van een gokker is moeilijk, net als het moeten leven met elke andere verslaving. Daarom is het goed om hulp te zoeken. Op deze pagina vertellen we je meer over het leven van een gokker en hoe je kunt ingrijpen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Gokken maakt je leven kapot

Een verslaving heeft negatieve impact op je leven en dat van je naasten. Dat komt omdat een gokverslaving al snel je leven bepaalt. Als je verslaafd bent aan gokken, raak je afhankelijk en wordt de neiging om te gokken onmogelijk om te onderdrukken. Je krijgt misschien schulden, wilt daardoor steeds meer gokken, probeert eventuele schulden te verbergen voor je omgeving en gaat soms nachtenlang door. Als resultaat van je verslaving, krijg je last van geestelijke problemen. Je voelt je somber, wordt achterdochtig en soms agressief. Gokken maakt je leven kapot op deze manier. Het leven van een gokker is ook moeilijk voor de omgeving. Want voor je werk, familie, vrienden heb je steeds minder interesse.

Problemen van gokverslaving op een rijtje:  

  • Geestelijke problemen: je voelt je somber, angstig en hebt last van depressieve klachten. 
  • Lichamelijke problemen: je slaapt slecht, hebt last van hoofdpijn of maagpijn. 
  • Sociale problemen: je hebt ruzie met je partner, vrienden of familie of bent mensen geld schuldig. 

Stoppen met gokken

Als je vermoedt dat je een gokprobleem hebt, is het belangrijk om niet te lang te wachten met hulp inschakelen. Zoek hulp en kom van je gokverslaving af. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose staan we voor je klaar. Je volgt een intensieve ambulante behandeling waarbij je een paar keer per week naar een van onze behandellocaties komt. En de geleerde inzichten pas je direct toe in je eigen omgeving. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden. 
☎ Bel 0800 - 999 999 8