Game addiction

Hoe herken je het?

Spellen op de computer, tablet en telefoon zijn leuk om te spelen. Ze zijn echter zo gemaakt dat je ze makkelijk blijft spelen. Op den duur ligt dan een game addiction oftewel gameverslaving op de loer. Ben jij verslaafd aan games of vermoed je dat iemand in je omgeving een gaming addiction heeft? Trubendorffer helpt je afkicken van het gamen met een programma in je eigen woonomgeving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de gametest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe ontstaat een game addiction?

Games zijn zo gemaakt dat je ze wilt blijven spelen. Daarom kunnen ze verslavend zijn, zeker voor mensen die gevoelig zijn voor verslaving. Je spendeert steeds meer tijd aan de game. Je gaat steeds vaker spelen en op een gegeven moment ook ’s nachts. Je zegt afspraken met anderen af om maar te kunnen gamen. Zo ontstaat op den duur een game addiction.


Hoe herken je een gaming addiction?

Het leven van een gameverslaafde draait volledig om gamen. Wanneer je niet kunt gamen, ben je onrustig en geïrriteerd. Je verwaarloost jezelf, je gezondheid en je sociale leven om maar te kunnen spelen. Te weinig slaap, ongezonde voeding en te weinig beweging kunnen leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Je hebt ruzie met de mensen die je aanspreken op je gamegedrag en raakt sociaal geïsoleerd. Bovendien zorgt de game addiction ervoor dat je minder goed presteert op school of op je werk.


Behandeling van een gameverslaving

Ben jij obsessief bezig met gamen, kun je niet meer stoppen en lijdt je normale leven eronder? Dan heb je mogelijk een game addiction. Neem dan contact op met Trubendorffer voor een intakegesprek. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 0800-999 9998. Als je een verzoek achterlaat op onze website, bellen of mailen we je terug. Wij werken met een ambulant afkickprogramma, dat wil zeggen dat je thuis blijft wonen terwijl je een aantal keer per week een behandeling volgt op één van onze locaties. Je hoeft dus niet opgenomen te worden in een kliniek om van je game addiction af te komen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8