Chemseks

Risico's en hulp bij verslaving

Home /  Kennis / Chemseks

Het is mogelijk een minder bekende verslaving: chemseks. Dit is seks onder invloed van drugs. Je begon ermee voor een intensere beleving van seks, maar nu merk je dat je er niet mee kunt stoppen. De lichamelijke en geestelijke effecten van chemseks komen om de hoek kijken. Je praat er liever niet over. Je schaamt je en je vindt het lastig om te stoppen. Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek in of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is chemseks?

Chemseks is het gebruik van drugs tijdens seks. Vooral mannen die seks hebben met mannen gebruiken drugs zoals crystal meth, ghb en cocaïne. De effecten van chemseks: je voelt meer tijdens de seks, kunt het langer volhouden en ervaart minder remmingen. Het is een manier om je seksualiteit te verkennen. Het is belangrijk om te weten dat je er ook verslaafd aan kunt raken. Wat is een chemseks verslaving? Dan kun je niet meer genieten van seks zonder drugs.

Chemseks: het mixen van sex en drugs

Chemseks is dus een combinatie van sex en drugs. Hierbij worden verschillende soorten drugs gebruikt. Meestal wordt er een upper gebruikt, zoals xtc, cocaïne, mefedron of crystal meth. Soms wordt daarbij ook een downer gebruikt. Denk hierbij aan ghb, ketamine of alcohol. En zelfs erectiemiddelen zijn soms onderdeel van chemseks.

Mogelijke risico’s van chemseks

Het is mogelijk om verslaafd te raken aan chemseks. Maar er zijn ook andere risico’s verbonden aan chemseks. Doordat je veel drugs gebruikt en onveilige seks hebt, is het zeer schadelijk voor je lichaam en mentale gezondheid. Je kunt er zelfs soa’s door oplopen. Het lijkt misschien alsof je leven gewoon verdergaat, maar je verslaving kan invloed hebben op je relaties, werk en gezondheid. Zeker wanneer je regelmatig chemseks hebt, zijn dit mogelijke gevolgen:

  • Soa’s (zoals hiv) door onbeschermde seks 
  • Mentale problemen zoals angst, depressie, paranoia en psychoses 
  • Uitdroging 
  • Uitputting 
  • Hart- en vaatproblemen 
  • Hallucinaties 
  • Overdosis 

Hulp bij chemseks verslaving

Gebruik jij regelmatig drugs tijdens de seks en wil je graag stoppen met chemseks? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden
☎ Bel 0800 - 999 999 8