AA Amsterdam

Wij kunnen je helpen

Wil je van de drank afblijven? Bij Trubendorffer helpen we je van je verslaving af met een ambulant programma, waarbij je in je eigen omgeving behandeld wordt zonder opname in een kliniek. Wil je meer steun? Meld je dan aan bij de Anonieme Alcoholisten (AA). Mensen in de regio Noord-Holland kunnen terecht bij AA Amsterdam voor ondersteuning en lotgenotencontact.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Waarom naar AA?

Een zelfhulpgroep zoals de AA Amsterdam kan erg waardevol zijn, omdat de meeste alcoholverslaafden ongeveer hetzelfde meemaken. Je bent de controle over je drankgedrag kwijt en de alcohol is jou de baas geworden. Dit leidt vaak tot nare gevoelens als schuld, schaamte, eenzaamheid en moedeloosheid. Het delen van deze gevoelens en elkaar ondersteunen vergroot de kans op sober blijven – ook wanneer je een terugval hebt en toch weer gedronken hebt.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Hoe werkt AA Amsterdam?

AA Amsterdam werkt volgens het 12-stappenprincipe, waarbij je volgens een vast leefstijlprogramma van de drank afkomt en afblijft. Ze organiseren dagelijks AA meetings in Amsterdam. Leden komen op meerdere locaties samen om hun ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen. Iedereen die van de drank af wil blijven kan lid worden. Aan het lidmaatschap van de AA zijn geen kosten verbonden, maar een eigen bijdrage is altijd welkom.


AA meetings in Amsterdam

Tijdens een AA meeting komen mensen bij elkaar die verslaafd zijn aan alcohol. Zij hebben één belangrijk gezamenlijk doel, namelijk om van de drank af te blijven. Daarbij richten ze zich op vandaag: ‘vandaag drink ik geen alcohol.’ Deze relatief kleine stap maakt het makkelijker om sober te blijven.


Hulp bij verslaving door Trubendorffer

Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling die zich richt op verslavingszorg. Wij werken daarbij met een ambulant programma, waarbij je zoveel mogelijk thuis van je alcoholverslaving af kan komen. Wil je meer weten? Bel dan naar 0800-999 9998 voor een intakegesprek. Wij kunnen je na je behandeling verwijzen naar AA Amsterdam, voor meer ondersteuning en lotgenotencontact om van de alcohol af te blijven.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou