Overmatig zweten na drugs

Dit kun je ertegen doen

Overmatig zweten na drugs is een bijwerking die vaak voorkomt bij verschillende soorten drugs. Het kan zowel een fysieke reactie zijn op de stof zelf als op de manier waarop het de temperatuur van je lichaam beïnvloedt. Lees verder om meer te leren over drugs die overmatig zweten kunnen veroorzaken, waarom je te veel zweet na drugsgebruik, en hoe drugs je lichaamstemperatuur en zweetproductie beïnvloeden. Het kan namelijk zijn dat je last hebt van een drugsverslaving. Als dit het geval is, dan is het belangrijk om direct te stoppen met je verslaving. Het is erg lastig om te stoppen met je verslaving zonder professionele hulp. Neem nu contact met ons op via 0800 – 999 999 8, en stop vandaag met je drugsverslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Van welke drugs ga je zweten?

Het is belangrijk om te begrijpen dat verschillende drugs verschillende reacties in het lichaam kunnen veroorzaken. Ook zullen de verschillende lichamen van mensen anders reageren op stofjes die in hun lichaam komen. Toch zijn er enkele veel voorkomende drugs waarvan bekend is dat ze overmatig zweten kunnen veroorzaken:

 • Amfetaminen: deze stimulerende middelen kunnen leiden tot een verhoogde lichaamstemperatuur waardoor je overmatig zult gaan zweten.
 • Cannabis: hoewel cannabisgebruik niet altijd leidt tot overmatig zweten, kan het bij sommige mensen wel dit effect veroorzaken.
 • Opioïden: drugs zoals heroïne en morfine kunnen het lichaam ontregelen en leiden tot transpiratieproblemen.
 • Ecstasy (MDMA): deze populaire partydrug staat erom bekend dat het de lichaamstemperatuur verhoogt, wat kan leiden tot overmatig zweten en uitdroging.
 • Cocaïne: dit stimulerende middel kan ook zorgen voor verhoogde lichaamswarmte en zweten.

Wat veroorzaakt overmatig zweten na drugs?

De oorzaken van overmatig zweten na drugs kunnen variëren afhankelijk van het type drugs dat je hebt gebruikt en hoe je lichaam erop reageert. Enkele redenen zijn:

 • Verhoogde lichaamstemperatuur: veel drugs, vooral stimulerende middelen, kunnen de lichaamstemperatuur verhogen, wat op zijn beurt zweten veroorzaakt als het lichaam probeert af te koelen.
 • Veranderingen in hormoonspiegels: drugs kunnen de hormoonspiegels in het lichaam beïnvloeden, wat kan leiden tot zweten als reactie op deze veranderingen.
 • Overmatige inspanning: sommige drugs leiden tot een verhoogde fysieke activiteit, waardoor het lichaam meer gaat zweten.

Zijn er specifieke manieren om het zweten na drugsgebruik te verminderen?

Het verminderen van overmatig zweten na drugs kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele manieren die je kunt proberen om het ongemak te verminderen. Allereerst is hydratatie belangrijk. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven, vooral als je merkt dat je veel zweet. Daarnaast kan het helpen om af te koelen, bijvoorbeeld door een koele douche te nemen of een ventilator te gebruiken. Het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling of meditatie kan ook helpen om de stress die zweten kan verergeren, te verminderen. Tot slot, de meest effectieve manier om zweten na drugsgebruik te stoppen, is door het gebruik van drugs te vermijden.

Trubendorffer helpt bij drugsverslaving

Overmatig zweten na drugs? Het kan zo zijn dat je last hebt van een drugsverslaving. Als dit het geval is dan raden we je aan om direct professionele hulp te zoeken. Bel dan 0800 – 999 999 8 om te bellen met een van onze medewerkers. Wanneer je je aanmeldt voor onze behandeling, volg je een intensief programma op een van onze behandellocaties terwijl je thuis blijft wonen. Op deze manier kun je gewoon thuis blijven wonen en leer je direct om te gaan met de verleidingen in de praktijk.
☎ Bel 0800 - 999 999 8