Lichamelijke klachten cocaïnegebruik

En de gevolgen op korte en lange termijn

Het begint vaak als een onschuldig experiment, een keertje cocaïne uitproberen, maar het kan vrij snel escaleren tot een verwoestende verslaving met veel lichamelijke klachten. Cocaïnegebruik kan ernstige gevolgen hebben, zoals last van kortademigheid en hartkloppingen tot andere ernstige gezondheidsproblemen. Lees hier verder over de lichamelijke klachten van cocaïnegebruik en de gevolgen, zowel op korte als op lange termijn. Wil jij van de lichamelijke klachten van cocaïnegebruik af? Plan dan nu een intakegesprek bij Trubendorffer via het telefoonnummer: 0800-999 9998.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

De lichamelijke symptomen cocaïnegebruik

De meest voorkomende lichamelijke symptomen van cocaïnegebruik zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Insomnia of slaapstoornissen
 • Verminderde eetlust en gewichtsverlies
 • Toegenomen angst en paranoia
 • Tremoren en spiertrekkingen
 • Irritatie van de neus en neusbloedingen bij snuiven
 • Beschadiging van het neusslijmvlies
 • Risico op hartaanvallen, beroertes en andere cardiovasculaire complicaties bij langdurig gebruik

Deze lichamelijke klachten van cocainegebruik kunnen zich uiten in intensiteit en frequentie, afhankelijk van factoren zoals de frequentie en hoeveelheid van je cocaïnegebruik, de zuiverheid van de cocaïne en hoe gevoelig je zelf bent voor cocaïne.

Gevolgen cocaïnegebruik

Gevolgen van cocaïnegebruik zijn er op zowel de korte als de lange termijn en ze kunnen een aanzienlijke impact kunnen hebben op je lichaam en je omgeving.

Op korte termijn kan cocaïnegebruik leiden tot een gevoel van euforie, verhoogde energie, verbeterde alertheid en zelfvertrouwen. Daarnaast hebben veel cocaïnegebruikers last van een verminderde eetlust en slaap, wat kan resulteren in impulsief en roekeloos gedrag.

Op de lange termijn kunnen de gevolgen ernstiger zijn. Cocaïnegebruik wordt geassocieerd met ernstige hart- en vaatziekten, beschadiging van het neusslijmvlies en mogelijk perforatie van het neustussenschot bij snuiven. Daarnaast kunnen psychische stoornissen zoals depressie, angststoornissen en paranoia zich ontwikkelen als gevolg van langdurig gebruik. Sociale isolatie en problemen in relaties en op het werk zijn ook veelvoorkomende langetermijngevolgen, evenals financiële problemen als gevolg van de hoge kosten van het onderhouden van de verslaving. Het risico op overlijden door overdosis of gerelateerde gezondheidscomplicaties is ook aanzienlijk groot.

Het is belangrijk om te erkennen dat de gevolgen van je cocaïnegebruik niet alleen van invloed zijn op jezelf maar ook een grote invloed hebben op je omgeving en je naaste. Daarom is het erg belangrijk om bewust te zijn van deze gevolgen en om ondersteuning te zoeken wanneer je hulp nodig hebt om te stoppen met je cocaïneverslaving.

Herstellen van je cokeverslaving bij Trubendorffer

Als je worstelt met een cokeverslaving, is het belangrijk om hulp te zoeken. Je hebt de grootste kans om succesvol van je verslaving af te komen, wanneer je dit niet alleen doet. Trubendorffer helpt je als je wil stoppen met het gebruiken van cocaïne met een ambulante behandeling. Je blijft gewoon thuis wonen en komt op afspraak naar onze behandellocatie voor je behandelingen. Dit betekent dat je in je eigen omgeving kunt blijven en kunt leren hoe je omgaat met verleidingen. Plan vandaag nog je intakegesprek via 0800-999 999 8 en kom van je lichamelijke klachten van cocainegebruik af.
☎ Bel 0800 - 999 999 8