Leven zonder alcohol

Zet vandaag de eerste stap

Alcohol is een groot aspect van onze samenleving geworden en een ‘normaal’ onderdeel van veel sociale gelegenheden. Maar achter deze voor veel mensen onschuldige gewoonte schuilen vaak diepere problemen van verslaving. De grens tussen genieten en afhankelijk vervaagt en er komen meer problemen bij kijken zoals financiële en sociale problemen. Het besluit om te gaan voor een leven zonder alcohol, is niet alleen een keuze voor een gezonder bestaan, maar ook een besluit tot een onafhankelijk leven. Zet de eerste stap en plan direct vandaag nog een intakegesprek via: 0800-999 999 8.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waarom zonder alcohol leven

Alcohol lijkt vaak nauw verbonden te zijn met je sociale leven, momenten van ontspanning en feesten. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de impact die alcohol kan hebben op je leven. Voor sommigen is het een gezellige toevoeging, maar voor anderen leidt het tot problematisch gebruik en verslaving. Een leven zonder alcohol kan tal van voordelen met zich meebrengen, niet alleen op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid.

De voordelen leven zonder alcohol

 • Verbeterde gezondheid: alcohol eist een aanzienlijke tol van ons lichaam. Door te stoppen met drinken, kun je je lever, hart en algemeen welzijn verbeteren. Ook leidt het tot een betere nachtrust, verhoogde energie en een sterker immuunsysteem.
 • Verbeterde mentale gezondheid: alcohol beïnvloedt niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Door nuchter te blijven, kun je helderder denken, betere beslissingen nemen en onze concentratie verhogen. Dit leidt tot verbeterde prestaties op je werk of tijdens je studie.
 • Versterkte relaties: alcohol zorgt vaak voor conflicten in je relaties of tot miscommunicatie. Door nuchter te blijven, kun je je dieper en oprechter verbinden met anderen, waardoor je relaties sterker worden.
 • Financiële besparingen: overmatig alcoholgebruik kan een grote financiële last zijn. Door te stoppen met drinken, kun je geld besparen dat anders besteed wordt aan alcoholische dranken, wat zal resulteren in een verbeterde financiële situatie.
 • Persoonlijke groei: het overwinnen van een verslaving aan alcohol vereist vaak veel moed en doorzettingsvermogen. Door dit te doen, kun je je gevoel van eigenwaarde vergroten, je zelfvertrouwen versterken en nieuwe vaardigheden ontwikkelen om met uitdagingen om te gaan.

Tips om zonder alcohol door het leven te gaan

Een leven zonder alcohol wordt door velen als een bijna onmogelijke uitdaging gezien. Je komt alcohol overal tegen en waarschijnlijk gebruiken al je vrienden het ook nog eens op bijna elk feest, verjaardag of festival. Niet zo gek dus dat de verleiding zo groot is om ook mee te doen. Toch kun je deze tips gebruiken en is genieten van een leven zonder alcohol echt mogelijk.

 • Stel duidelijke doelen: bepaal waarom je kiest voor een leven zonder alcohol en stel duidelijke doelen voor jezelf. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.
 • Zoek ondersteuning: het is nuttig om steun te zoeken bij vrienden en familie. Je hoeft het niet alleen te doen. 
 • Vermijd triggers: probeer situaties en omgevingen te vermijden die je verlangen naar alcohol versterken.
 • Zoek alternatieven: zoek naar gezonde en plezierige alternatieven voor alcohol, zoals sporten, kunst, hobby’s of sociale activiteiten. Het ontwikkelen van nieuwe interesses en bezigheden helpt om je verlangen naar alcohol te verminderen.

Heb je, ondanks deze tips, nog steeds moeite om te stoppen met drinken? Dan kan professionele hulp nodig zijn. Neem vandaag nog de eerste stap en neem contact met ons op via 0800 – 999 999 8.

Trubendorffer helpt bij een leven zonder alcohol

Is een leven zonder alcohol saai? Dit is echt niet waar. Juist als je een alcoholverslaving hebt en je stopt met drinken, wacht er een nieuw, gezonder en leuker leven op je. Neem vandaag nog contact met ons op en plan direct een intakegesprek via: 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8