Heroïne

Wij geven informatie

Home /  Kennis / Heroïne

In Nederland zijn ongeveer 14.000 mensen verslaafd aan heroïne, drugs die als effect een ontspannen en vredig gevoel hebben. De werking van deze drug merk je al binnen een halve minuut. Je went er heel snel aan en je wilt snel weer een nieuwe dosis heroïne. Verslaving komt daarom veel voor bij heroïnegebruikers. Bij Trubendorffer werken we met een behandelmethode waarbij je thuis blijft wonen, wij behandelen geen heroïneverslaving.


Wat is heroïne?

Heroïne is een drug die afkomstig is van de papaverplant, net als morfine. Andere namen voor heroïne zijn smack, bruin, horse en brown sugar. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten witte, gele of bruine poeder en brokjes. Heroïne wordt vaak versneden met cocaïne en paracetamol. De sterkte kan daarom erg wisselen. Je kunt heroïne op twee manieren gebruiken: chinezen en spuiten. Bij chinezen wordt de heroïne verwarmd op aluminiumfolie en opgesnoven. Een minderheid van de gebruikers spuit heroïne na de drugs opgelost te hebben in water.


Heroïne en drugs: effect ervan

Een ontspannen en gelukzalig gevoel is het belangrijkste effect van heroïne. Verslaving ligt daarom op de loer bij gebruik van heroïne. Andere gevolgen van gebruik kunnen zijn:

  • Pijnstilling
  • Tragere hartslag en ademhaling
  • Angst en verdriet worden minder
  • Sufheid en verminderde concentratie

Verslaving aan heroïne en de gevolgen daarvan

Lichamelijke en geestelijke afkickverschijnselen maken het makkelijker om verslaafd te raken aan heroïne. Uiteindelijk kan een verslaving aan heroïne en andere drugs ervoor zorgen dat je financiële problemen krijgt, je gezin en werk verwaarloost en geïsoleerd raakt.


Wil je van je heroïneverslaving af?

Bij Trubendorffer hebben we jarenlange ervaring met het helpen van mensen die van hun verslaving af willen. Wij behandelen veel verslavingen maar zijn geen afkickkliniek waar je opgenomen wordt, daarom behandelen wij geen heroïne verslaving. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0800-999 9998. Wij staan 24 uur per dag voor je klaar.
☎ Bel 0800 - 999 999 8