2 FDCK

Designerdrug

Home /  Kennis / 2 FDCK

Sinds 2013 is er een nieuwe designerdrug op de markt: 2 FDCK oftewel 2 FDK. Maar wat is 2 FDK precies? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft informatie en helpt je wanneer je verslaafd bent geraakt. Je volgt ons effectieve behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties. Je herstelt dus in je eigen thuisomgeving van je drugsverslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is 2 FDK?

De volledige naam van 2 FDCK is 2-Fluorodeschloroketamine. Het wordt ook wel 2 FDK, 2F ketamine, fletamine of fluorketamine genoemd. 2 FDCK is een vrij nieuw middel dat in 2013 op de markt is gebracht voor gebruik in het laboratorium. Het wordt echter ook gebruikt als designerdrug. Het lijkt op ketamine, maar in plaats van een chloridegroep bevat het een fluoridegroep.


Effect van 2 FDCK

Net als ketamine is 2F ketamine een dissociatieve tripdrug. Je ervaart euforie, hallucinaties en toegenomen conceptueel denken. De realiteit lijkt onwerkelijk en bij hoge doses kun je zelfs merken dat externe prikkels verdwijnen. Je kunt 2 FDCK slikken, maar de meeste gebruikers snuiven het. Je merkt al binnen enkele minuten het effect, dat na ongeveer 3 kwartier weer is uitgewerkt.


Risico’s van 2 FDCK

Er is nog weinig bekend over de risico’s van designerdrugs als 2 FDCK. Het is echter aannemelijk dat de risico’s op die van ketamine lijken. Gebruik je regelmatig 2 FDCK en lukt het je niet om te stoppen? Dan is de kans groot dat je verslaafd bent geraakt.


Trubendorffer helpt je stoppen

Wanneer je verslaafd bent geraakt aan 2 FDCK is het belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen. Het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer bestaat uit persoonlijke begeleiding door onze professionals en zelfhulpgroepen. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel het grootst. Bel ons vandaag nog op 0800-999 9998 en zet die eerste stap naar een verslavingsvrij leven.
☎ Praat nu met een deskundige