Hoe kom je snel van een kater af?

Dit moet je er over weten

Iedereen die te veel alcohol gedronken heeft, heeft zich ongetwijfeld de vraag gesteld: “hoe kom je sneller van een kater af?”. Het drinken van water kan helpen om (iets) sneller van je kater af te komen. Echter, de meest effectieve methode is natuurlijk helemaal niet drinken. Heb je regelmatig een kater? Zorg dan dat je stopt met alcohol, zodat je nooit meer op zoek hoeft te gaan naar hoe je toch van die kater afkomt.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Hoe ontstaat een kater?

Als je te veel alcohol drinkt, is de kans groot dat je een kater krijgt. De afbraakstoffen van alcohol zijn giftig voor je lichaam. Bovendien verlies je vocht, doordat alcoholische drank je urineproductie stimuleert. Je voelt je dan misselijk, slap en beroerd. Daar wil je natuurlijk gauw vanaf, zodat je je af gaat vragen: “hoe kom je snel van een kater af?”.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Hoe kom je snel van een kater af?

Hoe kom je sneller van een kater af? Dat kan eigenlijk niet, want je kan de afbraak van alcohol niet versnellen. Wel kun je een kater deels voorkomen door voldoende water te drinken en alcohol niet te combineren met drugs. De beste manier blijft echter om helemaal geen alcohol te drinken.

Zo kun je sneller van een kater af te komen:

  • Vul je vochttekort aan en drink voldoende water (ook op de avond zelf)
  • Extra vitamines
  • Zorg dat je goed slaapt en uitgerust bent
  • Besteed aandacht aan je mentale gezondheid
  • De beste oplossing: geen alcohol drinken

Ik heb regelmatig een kater

Heb je vaker een kater dan je lief is? Je kunt zowel lichamelijk als geestelijk verslaafd raken aan alcohol. Minderen of stoppen lukt je dan niet meer zelf. Als je wilt weten hoe het ervoor staat met jouw alcoholgebruik, doe dan de online alcoholtest. Als je een kater wilt voorkomen, zorg dan dat je stopt met alcohol drinken.


Kater voorkomen? Stop NU met alcohol

Hoe kom je snel van een kater af? De beste manier is om er helemaal geen te krijgen. Vind je het moeilijk om te minderen of te stoppen met alcohol? Wij helpen jou om deze stap te zetten. Begin NU met de eerste stappen, wij staan altijd voor je klaar als je hulp nodig hebt.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou