Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Hoe doen we het?

Bij Trubendorffer word je behandeld op basis van de modernste inzichten op het gebied van verslavingszorg. Het bijzondere van onze aanpak ligt in de combinatie van een uitgebreide intake, een intensieve, persoonlijke en helemaal op jou afgestemde behandeling zonder wachttijden. En uiteraard onze toegewijde hulpverleners. Wel verwachten wij die toewijding ook van jou.
Onze behandeling is erop gericht je zoveel mogelijk in je normale leven te laten. Je slaapt thuis en je gaat gewoon door met je gewone leven (studie, werk of andere dagbesteding). Zo ben je straks goed voorbereid op de situatie na je behandeling. Deze benadering is één van de grootste succesfactoren van onze aanpak.

Maak nu telefonisch een intake- afspraak of bel voor meer informatie via

0800- 999 999 8

De eerste stap naar herstel is het maken van een intake-afspraak via Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce van onze Intake Afdeling. Dit kan 7 dagen per week, 24 uur per dag via nummer 0800 – 999 999 8  (Als je niet wilt bellen kun je eventueel ook het contactformulier op de website invullen).
De Intake Afdeling  bespreekt telefonisch met jou of je in aanmerking komt voor een Intake.  Als dit het geval is dan kun jij in dit gesprek aangeven of en wanneer jij een intake-afspraak wilt.  Indien de intake-afspraak is beklonken dan krijg je nog tijdens dit gesprek een van de medewerkers van de Intake Afdeling als je eigen persoonlijke  begeleider toegewezen. Whitney, Richa, Bram, Stein, Charlotte en Joyce zijn  ervaren persoonlijk begeleiders en één van hen zal je, vanaf je aanmelding, gedurende de gehele behandeling bijstaan met gevraagd en ongevraagd advies.  Uiteraard kun je de Intake Afdeling ook bellen als je eerst alleen informatie over de behandeling wilt hebben.

De intake

Als je na het eerste telefonische contact een afspraak hebt gemaakt voor de intake en wij hebben jouw aanmelding geaccepteerd dan plannen we binnen één week een intake in. De intake begint met een gesprek met één van onze psychologen om samen te bekijken hoe de dingen waarmee je worstelt precies in elkaar steken. En ook of Trubendorffer de aangewezen plek is om je te helpen.

Daarna krijg je een kort consult met een psychiater. Dat gaat over medicijnen die je misschien gebruikt , lichamelijke klachten die je vanwege je verslaving hebt en of er misschien redenen zijn om je verder door te verwijzen.
Ter afsluiting heb je opnieuw een gesprek met de eerdere psycholoog. Hij of zij zal je een behandelplan voorleggen. Dat vertelt je over de lengte, de duur en de frequentie van je toekomstige behandeling.
Ga je akkoord met het behandelplan dan kan je behandeling direct van start. Je kunt ook vijf dagen bedenktijd nemen om alles rustig op je in te laten werken.

Maak nu telefonisch een intake- afspraak of bel voor meer informatie via

0800- 999 999 8

De behandeling

In principe hebben de mensen die bij Trubendorffer in behandeling komen voorafgaand aan hun behandeling geen behoefte aan een detox-opname.  Mocht je toch een detox opname nodig hebt dan kijken wij of we je, voor je de behandeling bij ons start, geplaatst kunnen krijgen in één van de instellingen waar wij mee samen werken en die hierin gespecialiseerd zijn. Een eventuele ambulante detox voeren wij overigens zelf uit.

De Trubendorffer  behandeling is een behoorlijk intensieve Specialistische GGZ behandeling (SGGZ) en bestaat uit drie pijlers:

1- Groep therapeutische sessies
Na het tekenen van het behandelplan kun je desgewenst de volgende dag al beginnen met de groep therapeutische sessies op een Trubendorffer behandellocatie naar keuze. Behandellocaties zijn er in Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Nijmegen of Den Haag.

2- Zelfhulpgroepen
Daarnaast verwachten we dat je na het tekenen van je behandelplan ook direct begint met het bezoeken van zelfhulpgroepen. Je kunt zelf kiezen welke groep in jouw omgeving geschikt is. Een overzicht van goede zelfhulpgroepen vind je op www.twaalfstappenprogramma.nl

3- Individuele gesprekken
Je krijgt binnen de Trubendorffer behandeling wekelijks individuele gesprekken  van bijna anderhalf uur met een therapeut. In sommige gevallen krijg je twee van zulke lange gesprekken. Als het weer goed met je gaat wordt de behandeling afgebouwd en krijg je kortere gesprekken van bijna drie kwartier.
Naast de individuele gesprekken biedt je therapeut je door de week heen ook hulp op afstand! Dat gaat via SMS, Skype, mail of telefoon (E-Health). Voor al die momenten dat je thuis bent of op je werk en toch ondersteuning nodig hebt is dit erg fijn.
Omdat we een geschikte therapeut voor je moeten selecteren starten de individuele gesprekken één tot enkele weken na ondertekening van het behandelplan. In principe heb je binnen onze behandeling altijd een vaste therapeut en een hoofdtherapeut tenzij ziekte of andere privéomstandigheden er tussen komen. In dat geval krijg je direct een andere gekwalificeerde therapeut.

De Trubendorffer  nazorg behandeling is een Basis GGZ behandeling (BGGZ).

Door de chronische aard van verslaving en de terugvalrisico’s is er vaak behoefte zijn aan nazorg. Vooral als je kwetsbaar bent of bang voor een terugval bent dan kun je een beroep doen op onze nazorg behandeling. De eerste drie maanden zie je dan je therapeut nog twee keer per maand. De volgende drie maanden is dat eens per maand.

Zo word je door een geleidelijke afbouw van je behandeling steeds sterker. Neem je geen deel aan het terugvalpreventietraject dan kun je ook blijven deelnemen aan de groep therapeutische gesprekken bij Trubendorffer. Als  cliënt van Trubendorffer mag je sowieso  na je behandeling levenslang gebruik maken van de Trubendorffer groep therapeutische sessies op voorwaarde dat je clean bent en dat je ook regelmatig naar zelfhulpgroepen gaat.

Maak nu telefonisch een intake- afspraak of bel voor meer informatie via

0800- 999 999 8