Nieuwe afkickkliniek aan

de Bezuidenhoutseweg

6 juli 2015

Ongeveer tien procent van de Hagenaren is verslaafd. Dat meldt de zorginstelling GGZ-Trubendorffer. Een veelvoud van de Hagenaren ondervindt dagelijks hinder van verslaafden.

“Om Den Haag en hun naasten te helpen van hun verslavingsprobleem af te komen openen wij op 15 juli een vestiging aan de Bezuidenhoutseweg 115”, zegt directeur Dick Trubendorffer. “De nieuwe vestiging is 365 dagen per jaar geopend, van 07.00 uur tot 22.00 uur. Hierdoor kunnen cliënten hun behandeling gemakkelijk combineren met gezinsleven, werk of studie.”

De van oorsprong Amsterdamse verslavingszorgspecialist behandelt mensen die problemen hebben met onder andere alcohol, cocaïne, wiet, gamen, eten, gokken, relaties en seks. Cliënten zitten niet intern, maar gaan na hun behandelsessie gewoon terug naar huis.

Gratis

“Wij zijn er van overtuigd dat we ook hier met onze laagdrempelige behandeling veel kunnen betekenen”, zegt Dick Trubendorffer. “Geen wachtlijsten, dichtbij huis, binnen 24 uur geholpen en ruime openingstijden. Iedereen met een verslavingsprobleem heeft recht op een effectieve behandeling. Bij gedeeltelijke vergoeding van de verzekeraar passen wij het ontbrekende gedeelte bij. Onze behandeling is dus voor iedereen gratis, want geld mag nooit een obstakel zijn om af te kicken.”