XTC en seksualiteit

De samenhang

XTC en seksualiteit passen bij elkaar. Niet voor niets wordt XTC ook wel de ‘lovedrug’ genoemd. De werkzame stof in XTC is MDMA. Dat stofje zorgt ervoor dat je de mensen om je heen al snel extra mooi, lief en aardig vindt. Je krijgt meer behoefte aan lichamelijk contact. Soms is dat knuffelen en soms krijg je meer zin in seks. Grenzen vervagen en je praat makkelijker over je gevoelens. Die behoefte aan contact en vervagende grenzen zorgen ervoor dat XTC en seksualiteit bij elkaar horen. Maar er zijn ook risico’s en gevaren. Daarover lees je meer op deze pagina.

Heb je moeite om te stoppen met drugs? Een drugsverslaving overwin je niet alleen. Praat met één van onze deskundigen of plan een intakegesprek. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Door XTC erectieproblemen

Merk jij dat je door het gebruik van XTC erectieprobemen hebt? Dat is niet gek. XTC belast namelijk je hart- en bloedvaten. Die vernauwen, waardoor er minder bloed door het lichaam stroomt. Daardoor kan het lastiger zijn om een erectie te krijgen. Hoe hoger de dosering XTC, hoe waarschijnlijker het is dat je erectieproblemen ervaart.

XTC en seksualiteit: niet zonder gevaar

XTC en seksualiteit worden vaak tegelijk genoemd. XTC zorgt ervoor dat je een enorme drang ervaart naar verbinding en intimiteit. Aanrakingen zijn extra gevoelig en je kan door XTC zin krijgen in seks. Daarom denken veel mensen aan XTC en seksualiteit. Een nadeel van XTC en seksualiteit is dat het grenzen vervaagt. Daardoor hebben gebruikers vaker onveilige seks. Want onder invloed een condoom omdoen is meestal lastig en andere anticonceptie wordt sneller vergeten. Daarom is de kans groter op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Ook kan je door die vervaging van grenzen onder invloed van XTC seks met iemand hebben, terwijl je dat in nuchtere toestand niet zou doen.

Stoppen met XTC? Trubendorffer helpt

Ervaar jij door XTC erectieproblemen of zijn er andere redenen waardoor je wilt stoppen met XTC? Dit kan en hoef je niet alleen te doen. Bij Trubendorffer pakken we je verslaving aan. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een ambulante behandeling. Je blijft dan gewoon thuis wonen. Op één van onze locaties krijg je een paar keer per week passende hulp en begeleiding. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8