Wappen

Seks onder invloed van drugs

Home /  Kennis / Wappen

Heb jij weleens seks met drugs op? Dat heet wappen. Waarom mensen wappen, wat volgens gebruikers de beste wapdrugs zijn en wat de risico’s van wappen zijn, vertellen we je hier.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is wappen?

Als je seks hebt onder invloed van drugs, dan heet dat wappen. Volgens gebruikers zijn de beste wapdrugs XTC of MDMA. De drugs zorgen ervoor dat je in een soort trance komt en knuffelig wordt. Daardoor is de seks intenser en kan je langer doorgaan. Wappen is voor sommige mensen ook een manier om makkelijker contact te maken; drugs nemen je remmingen namelijk weg. 

Wappen lijkt qua betekenis een beetje op chemseks. Het verschil is dat je voor chemseks vaak zwaardere drugs gebruikt, zoals crystal meth, ghb of cocaïne.  

Wap: drugs en seks zorgen voor risico’s

Het lijkt misschien onschuldig, toch zijn er risico’s als je wapdrugs gebruikt:

 • Je stemt eerder in met onveilige seks. Je gebruikt bijvoorbeeld geen condoom, omdat dat te veel gedoe is of omdat je het gewoon vergeet. Of je neemt je anticonceptie niet in. 
 • Je doet sneller dingen die je niet wil. Drugs halen remmingen weg, waardoor je makkelijker tot seks wordt overgehaald of misschien zelfs gedwongen. Dat kan ook andersom zo werken: je hebt dan geen oog meer voor de grenzen van je partner.
   
 • Als seks pijn doet, kan het zijn dat je dat onder invloed van drugs niet doorhebt. Wappen kan dan later voor ongemak zorgen.
   
 • Gebruik je vaak wapdrugs om onder invloed seks te hebben, dan kan het gebeuren dat je nuchter niet meer geniet van seks.   

Stoppen met wappen?

Wappen klinkt misschien leuk, maar er zitten grote risico’s aan wapdrugs. Heb je toch seks onder invloed van wapdrugs? Probeer dan van tevoren te bedenken wat je wel en niet wil doen qua seks en zorg dat je altijd veilig vrijt.

Gebruik je regelmatig drugs en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8