Tusi drugs

Het gevaar van roze poeder

Tusi drugs, tuci drugs of tucibi drugs zijn verschillende namen voor hetzelfde product: een roze poeder. Daarom heet het soms ook wel tuci pink powder. Dat poeder kan verschillende soorten drugs bevatten. Vaak gaat het om een combinatie van middelen, bijvoorbeeld MDMA en ketamine. Maar er worden ook andere stoffen gebruikt. Denk aan 2-CB of Tramadol. De samenstelling verschilt steeds. Dat maakt de drugs onvoorspelbaar en dus gevaarlijk. Producenten gebruiken kleur- en geurstoffen om het poeder een aantrekkelijke roze kleur en zoete geur te geven. Zoek je meer informatie over dit middel en ben je benieuwd naar de effecten? Lees dan verder op deze pagina.

Stoppen met drugs gebruiken is moeilijk. Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek en praat met onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

De werking van tusi drugs

Omdat tusi drugs verschillende stoffen kunnen bevatten, is het lastig om iets te zeggen over de exacte werking. Dat hangt af van de middelen die in het poeder verwerkt zijn. 2-CB is een middel dat vaak in tusi drugs zit. Je kan ervan gaan trippen. Dingen die stil staan lijken bijvoorbeeld te bewegen. En prikkels als geluiden en geuren beleef je intenser. Er is veel bekend over het combineren en mengen van verschillende stoffen. Dat is namelijk levensgevaarlijk. Omdat je niet weet wat je neemt, kan je je lichaam ernstig beschadigen. Door het gebruiken van zo’n drugscocktail neem je een groot risico.

Er zijn een paar gevolgen van tusi drugs die vaak voorkomen:

  • Verdoofd gevoel 
  • Hallucinaties 
  • Blij gevoel

Tusi drugs: onvoorspelbare elite-drug

Tuci drugs zijn vanuit Zuid-Amerika overgewaaid naar Europa. Tuci of tucibi is de Engelse fonetische uitspraak van 2-CB, een stof die vaak in het poeder zit. Omdat tucibi drugs in Colombia populair zijn onder artiesten en andere bekende personen, wordt het ook wel elite-drug genoemd. Rond 2010 doken de drugs voor het eerst op in het Latijns-Amerikaanse land. Door de roze kleur en de zoete, aardbei-achtige geur valt het middel al snel op en ziet het er onschuldig uit. Maar niets is minder waar: de mix van stoffen maakt de werking van het middel erg onvoorspelbaar. Die onvoorspelbaarheid is heel gevaarlijk voor je gezondheid.

Stoppen met tusi drugs

Merk je dat je regelmatig tusi drugs gebruikt en wil je er graag mee stoppen? Neem dan contact met ons op. Trubendorffer biedt een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Een paar keer per week kom je naar één van onze locaties voor begeleiding op maat. Bel 0800 999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8