Partydrugs

welke zijn er?

De naam geeft het al aan: partydrugs worden vooral gebruikt op feesten en festivals, met name in het dance- en housegenre. Zo blijkt uit Nederlands onderzoek dat ruim de helft van de danceclubbezoekers wel eens XTC gebruikt tijdens een dance-evenement. Veertien procent van de jongvolwassenen gebruikt wel eens GHB op een feest. Bij regelmatig gebruik zijn deze drugs verslavend. Wil je hulp om van je verslaving af te komen? Kies dan voor de ambulante behandeling van Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Effecten van partydrugs

De meeste partydrugs zijn pepdrugs. Ze zorgen ervoor dat je je fit, energiek en vrolijk voelt. Vermoeidheid, honger en pijn worden juist onderdrukt. Je kunt daardoor makkelijk de hele nacht door feesten. Ook voel je het effect van alcohol minder, waardoor het lijkt alsof je meer alcohol kunt drinken zonder dat het je bewustzijn vermindert.


Voorbeelden van partydrugs

De meest gebruikte partydrug is alcohol. Ook lachgas wordt steeds vaker gebruikt op feestjes. Andere partydrugs die in Nederland populair zijn, zijn:

  • XTC
  • Amfetamine (speed)
  • Poppers
  • GHB
  • Cocaïne

Risico’s

Van partydrugs voel je je tijdelijk goed, maar in feite put je jezelf uit. In de dagen daarna ontstaat vaak een dip, omdat je energievoorraad weer aangevuld moet worden. Een bijkomend risico van partydrugs is dat je niet altijd weet wat je koopt en er gevaarlijke nepdrugs in omloop zijn. Bovendien is het risico op lichamelijke en/of geestelijke afhankelijkheid hoog wanneer je regelmatig partydrugs gebruikt.


Trubendorffer helpt bij drugsverslaving

Gebruik jij regelmatig partydrugs en vind je het moeilijk om te minderen of helemaal te stoppen? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij zijn een erkende GGZ-instelling met behandellocaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch en Tilburg. Je volgt onze ambulante behandeling terwijl je thuis blijft wonen – opname in een kliniek is meestal namelijk niet nodig. Bel ons op 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.
☎ Praat nu met een deskundige