Nadelen van gamen

welke zijn er?

Veel mensen vinden het leuk om af en toe een computergame te spelen. Maar alles heeft voor- en nadelen en gamen is daarop geen uitzondering. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de voor- en nadelen van gamen zijn. Ook helpen we je herstellen wanneer de nadelen van gamen groter blijken te zijn dan de voordelen en je verslaafd bent geraakt. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties, maar kunt gewoon thuis blijven wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de gametest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Voor- en nadelen van gamen

Je sociale en creatieve vaardigheden verbeteren met een computerspel. Extra bewegen met een game. Even relaxen terwijl je een spelletje op je smartphone of tablet speelt. Daar is op zich niks mis mee. Hou goed in de gaten wat voor jou de voor- en nadelen zijn, want gamen heeft ook minder leuke kanten.


Nadelen van gamen

Eén van de belangrijkste nadelen van gamen is dat het verslavend kan zijn. Ook kun je de tijd die je besteedt aan gamen niet aan andere dingen besteden, zoals bewegen in de buitenlucht en het onderhouden van offline vriendschappen. Hoewel sommige onderzoekers suggereerden dat het spelen van vechtspellen zorgden voor meer agressie, is dit in later onderzoek ontkracht.


Gameverslaving

Te vaak gamen kan leiden tot een gameverslaving. Het lukt je niet om te stoppen. Ook verwaarloos je je sociale contacten, verantwoordelijkheden, school- of werkresultaten en je gezondheid. Je liegt over je gamegedrag en kunt somber, eenzaam en angstig worden.


Herstel van je verslaving bij Trubendorffer

Ervaar jij nadelen van gamen? Wil je stoppen, maar lukt dat niet zonder hulp? Bij Trubendorffer volg je een intensief behandelprogramma op één van onze behandellocaties. Je herstelt van je verslaving terwijl je in je eigen woonomgeving blijft. Met deze insteek hebben we al veel mensen helpen stoppen met hun verslaving. Bel ons vandaag nog op 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8