Leuke drugs voor thuis

De risico's

Zoek je voor een avondje met vrienden de leukste drugs voor thuis? Aan drugs gebruiken hangen behoorlijke risico’s – ook als je het thuis doet. We leggen uit waarom drugs voor een avondje thuis extra gevaarlijk zijn en wat andere risico’s zijn van thuis drugs doen.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waarom de leukste drugs voor thuis juist extra gevaarlijk zijn

Samen met vrienden in je vertrouwde omgeving blowen of drugs gebruiken: het lijken misschien leuke dingen om te doen. Met drugs op ben je vaak vrolijker en voel je je ongeremd, maar juist daardoor kan het ook extra gevaarlijk zijn. In een prettige omgeving kan het zijn dat je sneller drugs combineert, bijvoorbeeld met alcohol. Of je doet dingen die je normaal niet doet. Zoals iets wat leuk is om te doen met 2-CB of paddo’s, omdat je er extra van gaat hallucineren. Of je gebruikt te veel drugs. Er kunnen dan vervelende ongelukken gebeuren. Je raakt bijvoorbeeld versuft, verward of zelfs buiten bewustzijn. Ben je alleen of met een kleine groep thuis, dan kan ingrijpen lastig zijn.

Andere risico’s van drugsgebruik

Of je nu drugs zoekt om thuis te doen of ergens anders, drugsgebruik brengt altijd risico’s met zich mee, zoals:

 • Lichamelijke risico’s
  Op korte termijn kan drugsgebruik acute risico’s met zich meebrengen, zoals een overdosis. Op lange termijn is de kans op lichamelijke ziektes aanwezig. Hoe vaker je gebruikt, hoe groter het risico hierop is.
   
 • Risico op misbruik en verslaving
  Elke drug brengt een kans op misbruik en verslaving met zich mee. Juist als je denkt leuke drugs voor thuis te hebben gevonden, is de kans groot dat je drugsgebruik gaat associëren met activiteiten in het dagelijks leven. Je verleiding om het vaker te doen is dan groot.
   
 • Maatschappelijk risico’s
  Door alcohol en drugsgebruik ontstaan veel maatschappelijke problemen, zoals geweld en ruzies of rijden onder invloed. Daarnaast is de kans groot dat je problemen krijgt met relaties of op je werk.

Stoppen met drugs

Ben je vaak op zoek naar de leuke drugs voor thuis, bedenk dan dat de risico’s groot zijn. Wil je stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose volg je een ambulante behandeling. Dat betekent dat je wordt behandeld op een van onze behandellocaties door het hele land, terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een of meerdere keren per week naar één van onze locaties. Daar krijg je persoonlijke begeleiding, volg je groepsgesprekken en meer. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Bel 0800 - 999 999 8