Keta, Special K, ket: het zijn allemaal bijnamen voor de drug ketamine. Ooit was het een narcosemiddel, tegenwoordig snuiven mensen ketamine om een hallucinerend gevoel te krijgen. Wij vertellen je alles over de effecten en bijwerkingen van ketamine snuiven.
Wil je stoppen met ketamine snuiven? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen. ➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige
Ketamine is van oorsprong een verdovingsmiddel in de (dier)geneeskunde. Maar omdat het ook een hallucinerend effect heeft, kiezen artsen nu meestal voor andere middelen. Ketamine wordt door mensen tegenwoordig wel vaak recreatief gebruikt; het is een drug die je in een droomachtige roes brengt. Je gebruikt het in poedervorm, als vloeistof of in pilvorm. Ketamine kun je dus snuiven en slikken, maar snuiven komt het meest voor. Na een paar minuten tot een kwartier voel je het effect van ketamine. Deze houden ongeveer een uur aan.
Welke effecten je precies ervaart bij ketamine snuiven, hangt af van de hoeveelheid ketamine je neemt. Ook zit er een verschil in of je één hoge dosis neemt of over langere tijd kleinere hoeveelheden neemt (bumpen). Ketamine snuiven heeft verschillende bijwerkingen. Dit zijn de bijwerkingen en effecten van ketamine voor lage en hoge doseringen:
Lage dosering (10 tot 30 mg)
Hoge dosering (30 tot 70+ mg)
Vraag je je af of ketamine snuiven gevaarlijk is? Een hoge dosis ketamine kan gevaarlijk zijn. Dit komt omdat je je ernstig kan bezeren. Door de verdoving voel je geen pijn, bijvoorbeeld als je verkeerd valt. Hierdoor blijf je met de blessure doorlopen. Ook kan misselijkheid in combinatie met het niet kunnen bewegen gevaarlijk zijn. Als je op je rug ligt en overgeeft, stik je in je eigen braaksel.
Ben je benieuwd naar de gevolgen van ketamine snuiven op de lange termijn? Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
Gebruik jij regelmatig ketamine en wil je stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Praat nu met een deskundige