K-kramp

wat is dat?

Home /  Kennis / K kramp

Eén van de risico’s van de tripdrug ketamine (keta) is k kramp, oftewel een keta buik of k cramps. Een k-kramp is een teken van blaas- en nierproblemen, die mogelijk ernstig kunnen zijn. Stop dus met keta gebruiken als je last hebt van k kramp. Lukt je dat niet zonder hulp? Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpen we je herstellen van je verslaving, waarbij je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is ketamine?

Ketamine is een dissociatieve tripdrug. Wanneer je keta gebruikt, krijg je het gevoel dat je lichaam niet bij jou hoort. Je voelt je zweverig en kunt hallucinaties krijgen. Je kunt er echter ook angstig van worden, vooral wanneer je niet kunt bewegen of praten terwijl de ketamine werkt. Ook kun je jezelf lelijk bezeren doordat je coördinatie vermindert en je geen pijn voelt.


K kramp

Een ander risico van ketamine is k-kramp, in het Engels k cramps genoemd. Dit lijkt op een blaasontsteking, met hevige buikpijn en vaak kleine beetjes moeten plassen. Soms zit er ook bloed bij de urine. Een keta buik is ernstiger dan een gewone blaasontsteking. In ernstige gevallen kan de schade aan je nieren en je blaas zelfs blijvend zijn. K kramp komt vooral voor wanneer je vaak en veel ketamine gebruikt.


Ketamineverslaving

Ketamine is erg verslavend. Wanneer je het regelmatig gebruikt, kun je steeds moeilijker zonder en neemt je ketagebruik beetje bij beetje je hele leven over. Zoek daarom professionele hulp om te stoppen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Verslaafd aan keta? Trubendorffer helpt

Heb jij last van k kramp, maar kun je niet zelf stoppen met ketamine? Neem dan contact op met Trubendorffer. Bij één van onze behandellocaties word je persoonlijk begeleid en doe je mee aan zelfhulpgroepen. Met dit intensieve behandelprogramma hebben we al veel mensen helpen stoppen met keta. Bel vandaag nog 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.

☎ Praat nu met een deskundige