Ibuprofen alcohol

kan je dit combineren?

Veel mensen gebruiken ibuprofen als pijnstiller. Maar mag je met ibuprofen alcohol drinken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer de combinatie van ibuprofen en alcohol gevaarlijk kan zijn. Gebruik je regelmatig alcohol of pijnstillers en lukt het je niet om daarmee te stoppen? Met ons intensieve behandelprogramma zijn al veel mensen van hun verslaving hersteld, gewoon in hun eigen woonomgeving.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Wat is ibuprofen?

Er bestaan verschillende soorten pijnstillers. Artsen adviseren meestal om eerst paracetamol te gebruiken. Als dit onvoldoende werkt, kun je een ontstekingsremmende pijnstiller zonder steroïden (NSAID) gebruiken, zoals ibuprofen. Als je een nog sterkere pijnstiller nodig hebt, kan een arts je opiaten voorschrijven, bijvoorbeeld morfine of oxycodon.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Mag je met ibuprofen alcohol drinken?

Zowel ibuprofen als alcohol kunnen je slokdarm en je maag irriteren en zelfs bloedingen veroorzaken. Bij regelmatig gebruik van ibuprofen is alcohol drinken niet verstandig. Ook als je veel alcohol drinkt, kun je beter een pijnstiller gebruiken met een veel lager risico op maagklachten, bijvoorbeeld paracetamol. Maar gebruik je eens een keer ibuprofen, dan is alcohol drinken in principe niet gevaarlijk mits het bij 1–2 glazen blijft.


Verslaafd aan ibuprofen of alcohol?

Alcohol en pijnstillers, waaronder ibuprofen, kunnen verslavend zijn als je ze veel en vaak gebruikt. Je merkt dan dat je niet meer kunt stoppen en dat het gebruik nadelige gevolgen heeft voor je dagelijks leven. Zoek dan verslavingshulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Vermoed of weet jij dat je te veel ibuprofen of alcohol gebruikt? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Onze betrokken medewerkers hebben jarenlange ervaring met het helpen van mensen die verslaafd zijn geraakt aan bijvoorbeeld pijnstillers of drank. Onze behandeling vindt plaats op één van onze locaties, maar je blijft gewoon thuis wonen terwijl je herstelt. Daarmee is jouw kans op een verslavingsvrij leven het grootst.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou