GGZ crisisdienst

Wat te doen in een crisis

Gebruik je te veel drugs? Dan kun je last krijgen van een psychische crisis. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de ggz crisisdienst dan voor jou kan doen. Wil je een (volgende) crisis voorkomen? Dan helpen wij je van je verslaving af, terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Ons bewezen effectieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed


Crisis door overmatig drugsgebruik

Overmatig drugsgebruik kan je hersenen beschadigen. Je kunt dan last krijgen van een crisis met ernstige psychische symptomen als hallucinaties en paranoia. Als je vatbaar bent voor psychiatrische aandoeningen als depressie en schizofrenie kan drugsgebruik je symptomen uitlokken en/of verergeren.


Wat doet de ggz crisisdienst?

Wanneer je door psychische problemen een acuut gevaar voor jezelf en/of je omgeving bent, kan de ggz crisisdienst ingeschakeld worden. Zij maken vervolgens een inschatting van de ernst en de mogelijkheden om jouw situatie zo snel mogelijk te stabiliseren. Het is belangrijk om direct contact op te nemen met hulpdiensten wanneer je in een crisissituatie verkeerd. Dit kan via:

  • De huisartsenpost (HAP) bij jou in de buurt (24/7)
  • 112 (24/7)
  • Trubendorffer (uitsluitend tussen 08:30-17:00)

Blijvend herstellen van je verslaving

Wil je stoppen met drugs om een (volgende) crisis te voorkomen, maar lukt je dat niet alleen? Schaam je daar dan niet voor, maar zoek professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Je woont gewoon thuis en herstelt van je verslaving met ons intensieve behandelprogramma, dat bestaat uit persoonlijke begeleiding door onze professionals en deelname aan zelfhulpgroepen.


Stoppen met drugs? Trubendorffer helpt

Heb je een crisis door overmatig drugsgebruik? Dan kun je terecht bij de ggz crisisdienst. Ook de betrokken medewerkers van Trubendorffer staan voor je klaar bij een crisis en om je van je verslaving af te helpen. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998. Voor crisissituaties zijn wij van 08:30 tot 17:00 bereikbaar. Op andere tijdstippen raden wij aan om 112 of de huisartsenpost bij jou in de buurt te bellen. Behalve acute hulp kun je ook bij ons terecht voor behandeling om blijvend van je verslaving af te komen en een volgende crisis te voorkomen.
☎ Praat nu met een deskundige