Drugtest

Drugs laten testen

Home /  Kennis / Drugtest

Benieuwd wat er in jouw drugs zit? Dan kan je je drugs laten testen. Een drugstest is een handige manier om te checken welke middelen er in jouw drugs zitten. Een drugtest kan je laten doen in heel Nederland bij een testservice en is in de meeste gevallen gratis. Je doet de test altijd anoniem. Maar let op, er zitten wel een paar eisen aan. Lees hier meer over drugstesten en wat je moet weten als jij of vrienden drugs laten testen.

Als jij moeite hebt om te stoppen met drugs gebruiken, kan hulp een wereld van verschil maken. De professionals van Trubendorffer helpen je graag. Wil je een gesprek met één van onze medewerkers? Bel dan om een afspraak te maken en plan jouw intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Drugstesten: gratis en anoniem

Drugstesten worden in het hele land gedaan. Op verschillende plekken in Nederland zijn er drugtestservices waar je jouw drugs kan inleveren voor een test. Meestal is de test gratis, soms betaal je een klein bedrag per keer. Bij drugstesten lever je een pil, poeder of vloeistof in. Soms krijg je de uitslag direct, afhankelijk van welke drug je test. Pillen zoals XTC worden vergeleken met de database en meteen aan je teruggegeven als de pil bekend is. In andere gevallen worden de drugs naar het lab gestuurd voor onderzoek. Daar wordt er gekeken welke stoffen er in jouw drugs zitten. Het duurt meestal een week voor de uitslag er is. Omdat drugstesten anoniem zijn, moet je er zelf aan denken om na een week de drugstestservice te bellen voor de uitslag van de drugtest.

Twijfel je over de samenstelling van jouw drug? Test je drugs altijd om zeker te weten wat je gebruikt.

Drugs laten testen: dit zijn de eisen

Er zijn wel een paar regels voor drugstesten. Zo mogen alleen gebruikers drugs laten testen. Dealers, ouders of begeleiders kunnen dat niet voor iemand anders doen. Je mag per keer maar één drug testen. En laat je een pil testen? Zorg er dan voor dat je een hele pil inlevert. Een halve, kwart of beschadigde pil kan niet getest worden. Drugs die je inlevert om te laten testen, krijg je niet terug. Verder is het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) niet verplicht om de uitslag met je te delen. Als laatste is de eis dat als je drugs laat testen, je de testuitslag niet openbaar mag maken. Dat betekent dat je niet online mag zetten wat het resultaat is van drugs die je hebt laten testen.

Trubendorffer helpt om te stoppen met drugs

Wil jij graag stoppen met drugs maar kom je er alleen niet uit? Bedenk dat niemand een drugsverslaving alleen te boven komt. Daarom is het goed om professionele hulp te zoeken. Neem daarom contact met ons op. Trubendorffer helpt je om van je verslaving af te komen. Bij onze ambulante behandeling blijf je gewoon thuis wonen. Je krijgt bij ons een paar keer per week passende begeleiding. Dat gebeurt op één van onze locaties bij jou in de buurt. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek ontdek de mogelijkheden voor behandeling.
☎ Bel 0800 - 999 999 8