Drugscombinaties

Gevaarlijk

Drugscombinaties zijn levensgevaarlijk. Dat komt omdat de gevolgen van drugs combineren lastig te voorspellen zijn. Verschillende drugs kunnen elkaars effect namelijk tegenwerken, veranderen of versterken. Daarom is het verstandig om voorzichtig te zijn met drugs. Combinaties van drugs zijn sterk af te raden, omdat het altijd extra risico met zich meebrengt. Op deze pagina lees je hier meer over.

Wil jij stoppen met drugsgebruik? Dan kan Trubendorffer helpen. Neem contact op, plan een intakegesprek en praat met één van onze medewerkers.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is de beste combinatie van drugs?

Als je drugs gebruikt, kan het voorkomen dat je tegelijkertijd verschillende soorten drugs neemt. Maar wat is de beste combinatie? Elk type drug heeft een eigen uitwerking. Het effect van de verschillende type drugs wordt onvoorspelbaar als je ze gaat combineren. Het is sterk af te raden om te experimenteren en op zoek te gaan naar de beste combinatie van drugs. Je hebt meer kans op vervelende bijwerkingen zoals hoofdpijn of angstgevoelens. Soms zijn de risico’s zelfs levensbedreigend, als je bijvoorbeeld een te hoge hartslag krijgt of benauwd wordt. Ook de risico’s na gebruik zijn groter als je drugs combineert. De kater is heviger en je krijgt sneller last van langdurige lichamelijke klachten zoals hersen- of leverschade.

Vermijd de “beste” drugscombinatie

De meeste soorten drugs worden in combinatie met alcohol gebruikt. Terwijl drugs gebruiken en alcohol drinken nooit de beste drugscombinatie is. Alcohol versterkt negatieve effecten zoals een verhoogde hartslag en uitdroging. Bovendien raak je meer versuft. Een veelvoorkomende drugscombinatie is cocaïne en alcohol. Als je onder invloed bent van deze middelen denk je misschien dat de effecten elkaar afzwakken, maar het zorgt juist voor meer drinken en een grotere kater. Bovendien loop je door coke en alcohol te combineren een verhoogd risico op hartkwalen. Je bloeddruk en hartslag gaan omhoog waardoor je hart meer zuurstof nodig heeft. Door de cocaïne krijg je hart juist minder zuurstof. De combinatie van cocaïne en alcohol kan leiden tot een nieuwe stof in je lichaam: coca-ethyleen. Die stof versnelt je hartslag nog meer en zorgt in het ergste geval voor accuut zuurstoftekort in je hartspier of hartritmestoornissen.

Stop met drugs: Trubendorffer helpt

Als je regelmatig drugs gebruikt en je daarmee wilt stoppen, ben je bij Trubendorffer aan het goede adres. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose biedt een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt daarvoor een (paar) keer per week naar één van onze locaties voor een behandeling op maat. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek en ontdek wat wij kunnen doen om je te helpen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8