Boulimia test

Heb je last van boulimia?

Heb je boulimia of denk je last van deze eetstoornis te hebben, dan heb je een verstoorde relatie met eten. Soms eet je extreem weinig, soms heb je juist eetbuien. Na zo’n eetbui doe je er alles aan om de calorieën kwijt te raken. Herken je dit? Doe de boulimia test en zoek hulp. Alleen zo kom je van boulimia af.
➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten teveredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Heb ik boulimia?

Boulimia nervosa is een eetstoornis. Heb je last van deze eetstoornis dan heeft dit een grote impact op je leven. Je hebt mogelijk last van een slecht zelfbeeld en/of psychische problemen. Periodes van overmatige controle op je eten worden afgewisseld met eetbuien. Na zo’n eetbui voel je je schuldig. Je probeert de calorieën die je te veel hebt gegeten op een ongezonde manier kwijt te raken, door te braken, vasten of door het innemen van laxeermiddelen. Doe de boulimia test als dit je bekend voorkomt.

Gevolgen boulimia

Boulimia heeft heel wat negatieve gevolgen op je leven. Je bent zoveel met eten en je gewicht bezig dat je sociale leven, werk of studie eronder lijdt. Het kan ruzie veroorzaken met mensen die dicht bij je staan en is slecht voor je gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld darmklachten, bloedarmoede of zelfs hartklachten krijgen. Het is dus heel belangrijk dat je tijdig hulp zoekt als uit de boulimia test blijkt dat je deze eetstoornis hebt.

Boulimia test

Denk jij dat je last hebt van boulimia nervosa? Of denk je dat iemand uit je omgeving te maken heeft met deze eetstoornis? Doe de boulimia test:

 

  • Heb jij meerdere keren in de week last van eetbuien?
  • Heb je hier al een langere tijd last van (meer dan 2 maanden)?
  • Overheerst tijdens een eetbui het gevoel dat je geen controle meer hebt?
  • Voel jij je schuldig na een eetbui?
  • Heb je het gevoel dat je jezelf daarna moet straffen na een eetbui?
  • Probeer je op een onnatuurlijke manier (bijvoorbeeld: braken/ inname laxeermiddelen) calorieën kwijt te raken?

Heb je bijna alle bovenstaande vragen met ja beantwoord, dan is de kans groot dat jij of iemand uit je omgeving te maken heeft met boulimia. De volgende stap na het herkennen van je boulimia is het probleem aanpakken. Trubendorffer kan je helpen de eetstoornis te overwinnen door middel van een effectieve behandeling.

Behandeling boulimia

Ga je bij een kliniek in behandeling voor je boulimia, dan word je tijdens de behandeling meestal opgenomen. Je woont in de kliniek en bent alleen met je behandeling bezig bent. Dat klinkt ideaal, maar wij geloven dat ambulante zorg beter werkt. Doordat je doorgaat met je dagelijkse leven, leer je in de praktijk om te gaan met moeilijke momenten. En kun je alle adviezen direct toepassen. Trubendorffer biedt intensieve zorg waarbij je thuis blijft wonen. Wij hebben tijdens onze jarenlange ervaring bewezen dat dit werkt. Neem contact met ons op, zodat we je hier meer over kunnen vertellen.

Direct een intake inplannen? Wij zijn 365 dagen –  te bereiken. Bel ons via 0800 – 999 999 8.

☎ Praat nu met een deskundige