Boulimia test

Heb je last van boulimia?

Heb je boulimia of denk je last van deze eetstoornis te hebben, dan heb je een verstoorde relatie met eten. Soms eet je extreem weinig, soms heb je juist eetbuien. Na zo’n eetbui doe je er alles aan om de calorieën kwijt te raken. Herken je dit? Doe de boulimia test en zoek hulp. Alleen zo kom je van boulimia af. Let op: wij kunnen helaas geen behandeling bieden bij boulimia indien er in jouw geval sprake is van overgeven om calorieën kwijt te raken. Pas jij andere manieren toe om af te vallen, dan kunnen wij je waarschijnlijk wel helpen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Heb ik boulimia?

Boulimia nervosa is een eetstoornis. Heb je last van deze eetstoornis dan heeft dit een grote impact op je leven. Je hebt mogelijk last van een slecht zelfbeeld en/of psychische problemen. Periodes van overmatige controle op je eten worden afgewisseld met eetbuien. Na zo’n eetbui voel je je schuldig. Je probeert de calorieën die je te veel hebt gegeten op een ongezonde manier kwijt te raken, door te braken, vasten of door het innemen van laxeermiddelen. Doe de boulimia test als dit je bekend voorkomt.

Gevolgen boulimia

Boulimia heeft heel wat negatieve gevolgen op je leven. Je bent zoveel met eten en je gewicht bezig dat je sociale leven, werk of studie eronder lijdt. Het kan ruzie veroorzaken met mensen die dicht bij je staan en is slecht voor je gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld darmklachten, bloedarmoede of zelfs hartklachten krijgen. Het is dus heel belangrijk dat je tijdig hulp zoekt als uit de boulimia test blijkt dat je deze eetstoornis hebt. Indien er sprake is van braken bieden we bij Trubendorffer helaas geen passende behandeling aan. Maak jij om af te vallen juist gebruik van bijvoorbeeld laxeermiddelen of vasten dan helpen we je graag.

Boulimia test

Denk jij dat je last hebt van boulimia nervosa? Of denk je dat iemand uit je omgeving te maken heeft met deze eetstoornis? Doe de boulimia test:

  • Heb jij meerdere keren in de week last van eetbuien?
  • Heb je hier al een langere tijd last van (meer dan 2 maanden)?
  • Overheerst tijdens een eetbui het gevoel dat je geen controle meer hebt?
  • Voel jij je schuldig na een eetbui?
  • Heb je het gevoel dat je jezelf daarna moet straffen na een eetbui?
  • Probeer je op een onnatuurlijke manier (bijvoorbeeld: braken/inname laxeermiddelen) calorieën kwijt te raken?

Heb je bijna alle bovenstaande vragen met ja beantwoord, dan is de kans groot dat jij of iemand uit je omgeving te maken heeft met boulimia. De volgende stap na het herkennen van je boulimia is het probleem aanpakken. Trubendorffer kan je in sommige gevallen helpen om boulimia te overwinnen door middel van een effectieve behandeling. Wij kunnen je helaas niet helpen indien er sprake is van braken.

Behandeling boulimia

Ga je bij een kliniek in behandeling voor je boulimia, dan word je tijdens de behandeling meestal opgenomen. Je woont in de kliniek en bent alleen met je behandeling bezig bent. Dat klinkt ideaal, maar wij geloven dat ambulante zorg beter werkt. Doordat je doorgaat met je dagelijkse leven, leer je in de praktijk om te gaan met moeilijke momenten en kun je alle adviezen direct toepassen. Trubendorffer biedt intensieve zorg waarbij je thuis blijft wonen. Wij hebben tijdens onze jarenlange ervaring bewezen dat dit werkt. Neem contact met ons op, zodat we je hier meer over kunnen vertellen.

Direct een intake inplannen? Wij zijn 365 dagen –  te bereiken. Bel ons via 0800 – 999 999 8.

☎ Bel 0800 - 999 999 8