Blowverbod Amsterdam

Wat is het?

Amsterdam voerde in mei 2023 een blowverbod in. Steek je nu een joint op in de straten van de oude binnenstad, riskeer je een boete van €100. Deze maatregel is ingezet om overlast voor bewoners te verminderen van het massatoerisme en drugsgebruik op straat. Dit trekt vooral ‘s nachts criminaliteit aan, wat zorgt voor onveiligheid.

Blow jij en merk je dat je er afhankelijk van bent geworden om te functioneren of om te ontspannen? Bij Trubendorffer werken we met een effectief bewezen methode om je van je wietverslaving af te helpen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

De handhaving van het blowverbod in Amsterdam centrum

Een aantal maanden na het ingaan van het blowverbod in Amsterdam stond de teller van boetes op nul. Hoe kan dit? Het blowverbod in Amsterdam wordt uitgevoerd door agenten en handhavers. Deze geven eerst een waarschuwing, voordat ze de boete uitdelen. Er werden geen boetes uitgedeeld, maar er werd wel zo’n 700 keer gewaarschuwd. Maak je meteen je joint uit, dan word je dus niet beboet. En dat is wat in de praktijk dus het meest gebeurt. De meningen zijn verdeeld of het blowverbod bijdraagt aan de veiligheid en vermindering van overlast.

Als je niet meer zonder blowen kan

Rook jij dagelijks wiet of hasj? Kan je eigenlijk niet meer functioneren, ontspannen of slapen zonder? Als moeite hebt met stoppen, maar wel een punt wil zetten achter je verslaving, kan Trubendorffer je helpen. Bij ons volg je een ambulante behandeling. Dit houdt in dat je gewoon thuis blijft wonen en naar je werk of school gaat. Een paar keer per week kom je naar één van onze behandellocaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Bel 0800 - 999 999 8