Alcoholist in slachtofferrol

De valkuilen

Home /  Kennis

Iedereen die worstelt met een alcoholverslaving komt op een punt waarop de verslaving niet langer een slechte gewoonte is, maar een overheersende kracht die het dagelijks leven beïnvloedt. In deze donkere momenten kan het verleidelijk zijn om als alcoholist in slachtofferrol te stappen, een rol waarin je de schuld afschuift en de verantwoordelijkheid voor je verslaving vermijdt. Lees meer om erachter te komen wat de slachtofferrol betekent voor je alcoholverslaving, hoe het je herstel belemmert, en hoe Trubendorffer kan helpen bij het doorbreken van deze vicieuze cirkel. Ben jij er klaar voor om deze vicieuze cirkel te doorbreken? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 0800 - 999 999 8.

Alcoholist in slachtofferrol: zo herken je het

Als alcoholist in slachtofferrol zie je jezelf als weerloos en machteloos tegenover je verslaving. Voor iemand met een alcoholverslaving betekent dit vaak de schuld ergens anders dan bij zichzelf neerleggen, het wijzen naar anderen of je omgeving als de oorzaak van je verslaving aanwijzen. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zit jij waarschijnlijk in de slachtofferrol. Het is goed om te herkennen wanneer je in de slachtofferrol zit, omdat deze houding het herstelproces ernstig belemmert. Je kunt alleen veranderen als je je problemen niet uit de weg gaat en de eerste stap naar herstel is het erkennen dat je in de slachtofferrol zit.

Alcoholist in slachtofferrol: zo belemmer je jezelf

De slachtofferrol vormt een slechte invloed op je alcoholverslaving en belemmert je herstel op verschillende manieren. Het leidt tot verlies van persoonlijke verantwoordelijkheid en ontkent je eigen kracht om positieve veranderingen aan te brengen. Wanneer je je als alcoholist in slachtofferrol bevindt, verschuil je je vaak achter externe factoren en gebruik je dit als excuus om je verslaving in stand te houden. De slachtofferrol gaat vaak gepaard met zelfmedelijden en een negatieve mindset, wat de motivatie voor herstel ondermijnt. Focus op je probleem in plaats van op de oplossing, weerstand tegen hulp en herhaling van slechte patronen zijn ook gevolgen. Het doorbreken van de slachtofferrol is cruciaal wanneer je van je alcoholverslaving af wilt komen.

Alcoholist in slachtofferrol: zo kom je ervan af

Gelukkig kun je met moed en toewijding uit de slachtofferrol stappen en je leven drastisch veranderen. Begin met diepgaande zelfreflectie, waarbij je eerlijk naar je gedachten, gevoelens en gedrag kijkt. Erken je eigen verantwoordelijkheid in je verslaving en vermijd het toeschrijven van je problemen aan externe factoren. Ga op zoek naar dieperliggende oorzaken, zoals onverwerkte emoties, en zoek professionele hulp bij Trubendorffer om je alcoholverslaving aan te pakken. Ook kun je tijdens dit proces steun vragen bij vrienden, familie of professionals. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen!

Trubendorffer helpt bij alcoholverslaving

Bij Trubendorffer zijn we erin gespecialiseerd om jou als alcoholist in slachtofferrol te helpen bij je verslaving. We bieden een unieke ambulante behandeling voor mensen met problemen met alcohol. We zijn geen afkickkliniek, wat betekent dat je gewoon thuis kunt blijven wonen in je eigen omgeving. We geloven dat het aanpakken van je alcoholprobleem het effectiefst is wanneer je niet geheel uit je omgeving met alle afleidingen gehaald wordt. De behandeling is intensief en flexibel, waarbij individuele en groepssessies gecombineerd worden. Hiermee creëren we een solide basis voor een blijvend herstel. Begin jouw herstel vandaag nog en neem contact met ons op via ons telefoonnummer: 0800 - 999 999 8.