Binge drinking

alcoholprobleem onder studenten

Studenten en hoger opgeleiden drinken meer alcohol. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en verschillende onderzoeken die naast elkaar zijn gelegd. De druk op studenten neemt toe. Studeren wordt duurder, de eisen worden strenger en veel jongeren vinden het moeilijk om niet succesvol te zijn. Om toch een manier van ontspanning te vinden gaan studenten uit, gaan bij een studentenvereniging en drinken daarbij overmatig alcohol (binge drinken). Tijdens dit soort gelegenheden blijkt echter uit recent onderzoek dat één op de twee studenten risicovol gedrag vertoont om een alcoholprobleem te ontwikkelen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Binge drinken onder studenten

Bij een onderzoek onder zo’n 20.000 studenten blijkt dat 53,3 procent van de mannelijke studenten overmatig alcohol drinkt. Bij vrouwen ligt dit percentage iets lager met 46,7 procent. Bij mannen is ook binge drinken (in korte tijd heel veel alcohol drinken) populairder, namelijk 12,6 procent van de mannen geeft aan één keer per week aan binge drinking te doen. Van alle mannelijke studenten met de leeftijd tussen 18 en 24 jaar kan bijna 40% tot zware drinkers gerekend worden.


Gevolgen van binge drinken

Veel alcohol drinken heeft verschillende negatieve gevolgen voor je gezondheid. Vaak heb je de volgende dag last van een kater, je conditie gaat hard achteruit, je geheugen wordt slechter, je kan tijdens een avondje stappen last krijgen van black-outs en bewusteloosheid. Op lange termijn vergroot alcohol de kans op lever- en hersenschade, kanker, hart- en vaatziekten of delirium.


Trubendorffer helpt studenten met een alcoholprobleem

Het is normaal om als student uit te gaan, bij een studentenvereniging te gaan en sociaal contact te hebben. Daarbij speelt alcohol vaak een grote rol. Echter is té veel en té vaak binge drinken problematisch. Trubendorffer kan je hierbij helpen. Zonder professionele hulp lukt het eigenlijk niet om van een alcoholprobleem af te komen. Dit heb je helemaal zelf in de hand, je moet alleen bereid zijn om te willen veranderen. Wij staan elke dag voor je klaar tussen 7:00 en 22:00.

☎ Bel 0800 - 999 999 8