Bel 0800-999 999 8

voor hulp bij verslaving

Heb jij een probleem met verslaving? Aan onze kant zitten Whitney, Richa, Bram en Sanne te wachten op je telefoontje. Om te zorgen dat jij zo snel mogelijk van je verslavingsproblemen afkomt.

Bel of mail mij terug

Hoe doen we het?

Bij Trubendorffer word je behandeld op basis van de modernste inzichten op het gebied van verslavingszorg, waaronder de Twaalfstappen methode. Het bijzondere van onze aanpak ligt in de combinatie van een uitgebreide intake, een intensieve en helemaal op het individu (jij dus) afgestemde behandeling zonder wachttijden. En uiteraard onze toegewijde hulpverleners. Één ding: die toewijding verwachten we ook van jou. Onze behandeling is erop gericht je zoveel mogelijk in je normale leven te laten. Je slaapt gewoon thuis en we hebben het liefst dat je doorgaat met je gewone leven (studie en werk). Alleen zo ben je goed voorbereid op de situatie na je behandeling. Dit is misschien wel de grootste succesfactor van onze aanpak.

Maak een afspraak

De eerste stap naar herstel is een eerste afspraak. Dat doe je het snelst via 0800-999 999 8. Je kunt ook het contactformulier invullen, dan bellen we je terug. Je krijgt direct je eigen persoonlijke coach toegewezen die je de hele behandeling zal bijstaan. Je kunt ons bellen 7 dagen per week, 24 uur per dag.

 De intake

Als je na je eerste telefoontje verder wilt, begint de intake. Belangrijk om precies vast te stellen wat er in jouw individuele geval nodig is. Het begint met een gesprek met een van onze psychologen om samen te bekijken hoe jouw problemen precies in elkaar steken. En of Trubendorffer de aangewezen plek is om je te helpen.

  1. Daarna krijg je een kort consult met een psychiater. Dat gaat over medicijnen die je misschien gebruikt , lichamelijke klachten die je vanwege je verslaving hebt en of er dwingende redenen zijn om je verder door te verwijzen.
  2. Ter afsluiting heb je een gesprek met dezelfde psycholoog als uit het begin van je intake. Hij of zij zal je een behandelplan voorleggen. Dat vertelt over de lengte, de duur en de frequentie van je toekomstige behandeling.
  3. Ga je akkoord dan kan je behandeling direct van start. Je kunt ook vijf dagen bedenktijd nemen om alles rustig op je in te laten werken.

Aan de slag!

Ben je akkoord met het plan, dan kun je de volgende dag beginnen met groepstherapie en zelfhulpgroepen. De individuele gesprekken starten na één tot drie weken. Bij Trubendorffer bouwen we op drie pijlers: intensieve, individuele, ambulante gespreksvoering onder leiding van een vaste therapeut. Groepstherapie krijg je in onze vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Nijmegen of Den Haag. Je gaat daarnaast sessies bij zelfhulpgroepen (een overzicht vind je op www.twaalfstappenprogramma.nl). Je kunt zelf kiezen welke groep in jouw omgeving geschikt is. Wij bieden je ook hulp op afstand. Dat gaat via SMS, Skype, mail of telefoon (E-Health). Voor al die momenten dat je thuis bent of op je werk en toch ondersteuning nodig hebt.

Basis GGZ (BGGZ)

Soms is een behandeling niet genoeg. Soms heb je door de chronische aard van je verslaving en de terugvalrisico’s een tijd lang behoefte aan nazorg. Deze zogenaamde “terugvalpreventie behandeling” biedt Trubendorffer ook aan binnen de BGGZ.

Ben je bijzonder kwetsbaar voor een terugval door persoonlijkheidsproblemen of een ernstige problematiek in remissie, dan kom je in aanmerking voor onze speciale BGGZ behandeling. De eerste drie maanden zie je dan je therapeut nog twee keer per maand. De volgende drie maanden is dat eens per maand.

Zo wordt je door een geleidelijke afbouw van je behandeling steeds sterker buiten de je behandeling om. Kom je niet in aanmerking voor het terugvalpreventietraject dan kan altijd deelnemen aan de groepsgesprekken bij Trubendorffer. En mocht de nazorg bij Trubendorffer toch niet genoeg zijn, dan is er altijd de mogelijkheid voor een hele nieuwe behandeling.

Bel ons voor een eerste gesprek

0800- 999 999 8